Ekopak verwacht omzetverdubbeling na overname GWE uit Brugge

De Tieltse waterbehandelaar Ekopak neemt sectorgenoot GWE uit Brugge over. Dankzij de overname groeit Ekopak uit tot een “wereldspeler op het vlak van waterhergebruik”, zegt het beursgenoteerde bedrijf donderdag in een persbericht.

GWE is gespecialiseerd in de behandeling van industrieel afvalwater, hergebruik van water en de productie van groene energie. Ekopak neemt het Brugse bedrijf volledig over. “Deze acquisitie levert uitzonderlijke geografische, intersectorale en technologische complementariteit”, luidt het. Zo is Ekopak voornamelijk actief in West-Europa, terwijl GWE grotendeels buiten Europa zit. En GWE heeft veel expertise inzake afvalwaterzuivering, Ekopak dan weer inzake circulair watergebruik.

Na de overname verwacht Ekopak voor 2023 een omzet van 35 tot 38 miljoen euro. In 2022 was dat 18 miljoen euro. De groep telt in totaal 230 werknemers.

Eigen naam

Beide ondernemingen blijven onder hun eigen naam actief, maar zullen gezamenlijk de markt benaderen wanneer dat is aangewezen, zo staat nog in het persbericht. ” De integratie van beide bedrijven biedt ons een unieke opportuniteit, op het meest geschikte moment in de evolutie van de sector”, aldus Ekopak-CEO Pieter Loose.

Het aandeel Ekopak opende donderdag met een winst van zowat 3 procent op de beurs van Brussel. De grootste aandeelhouder van de waterbehandelaar is ondernemer Marc Coucke, via zijn investeringsvehikel Alychlo.

The post Ekopak verwacht omzetverdubbeling na overname GWE uit Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »