Protest tegen 2 uur seksuele opvoeding ontaardt in “barbaarse daad”

Het protest tegen de voortaan verplichte lessen seksuele opvoeding in Franstalig België loopt uit de hand. In vier kleuterscholen in Charleroi is in de nacht van dinsdag op woensdag zelfs brand gesticht. “Ook in Vlaanderen is er protest.” Waarover gaat het precies en waarom ligt het zo gevoelig?

Meer krantenkoppen in België

Hoe hard zal onweer morgen tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeergaan? Aan wat mogen we

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Werken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat in Wervik

Een omvangrijk dossier in de loop van volgend jaar worden de wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat. Drie straten in dezelfde buurt. Naast een gescheiden rioleringsstelsel wordt ook de wegenis aangepakt. De kostprijs is geraamd op 3.115.000 euro. Het stadsaandeel bedraagt 855.000 euro. In de Rekestraat komen er klinkers, in een deel van de Molenstraat uitgewassen beton

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust”

Met zo’n zeventig kunstgalerijen is Knokke wellicht met voorsprong dé place to be voor galeriehouders. Zo dachten ook Michèle Van Damme (57) en Alexander Dewilde (51). Het koppel opende recent hun kunstgalerij MGallery in Het Zoute. “We waren al lange tijd op zoek naar een geschikt pand. Tot ons oog op deze locatie viel”, zegt Michèle.
The post Michèle

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »