Appartementsgebouw in Oostende even ontruimd door rookontwikkeling

Een appartementsgebouw in de Torhoutsesteenweg in Oostende is woensdagavond even ontruimd voor rookontwikkeling in de trappenhal. De brandweer ging meteen op zoek naar een brandhaard.

Kort voor 18 uur kreeg de brandweer de melding dat er brand ontstaan was in een appartementsgebouw in de Torhoutsesteenweg, tussen het Mac Leodplein en de Leffingestraat. Het waren bewoners van het gebouw die de brandweer verwittigden nadat ze rookontwikkeling hadden opgemerkt. De brandweer snelde meteen ter plaatse en schaalde vrijwel meteen bij aankomst op.

“Toen we aankwamen, merkten we inderdaad meteen rookontwikkeling op in de trappenhal van het gebouw”, zegt luitenant Roemer Vanhoutte van Hulpverleningszone 1. “Het was niet meteen duidelijk waar de rookontwikkeling vandaag kwam en dus gingen we op zoek naar een eventuele brandhaard. Ondertussen vroegen we een ploeg in bijstand.”

De mensen in het gebouw werden meteen geëvacueerd. “Onze ladderwagen heeft meteen een swipe uitgevoerd langs de buitenzijde van het gebouw”, vervolgt de brandweerluitenant. “Daaruit bleek dat er op de zesde en op de vierde verdieping nog mensen aanwezig waren in de appartementen. Via de traphal konden die uiteindelijk geëvacueerd worden.”

Regenwaterpomp

Uiteindelijk werd de oorzaak van de rookontwikkeling snel ontdekt. “Het ging om de thermische beveiliging van een regenwaterpomp die gesmolten bleek te zijn. Daardoor is de motor en het plastieken omhulsel beginnen roken. Door de rook was er even paniek in het gebouw. Uiteindelijk bleef de schade vrij beperkt tot de regenwaterpomp zelf. Een ambulance kwam ter plaatse voor een eventuele check-up van de geëvacueerden”, aldus Vanhoutte.

De lokale politie van Oostende kwam ter plaatse om het verkeer te regelen. Gezien het uur was het vrij druk op de Torhoutsesteenweg en dus ontstond er enige verkeershinder. De interventie zat er na ongeveer een uur op.

The post Appartementsgebouw in Oostende even ontruimd door rookontwikkeling is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »