Doodrijder van Jessy en Wibe riskeert 18 jaar cel

In Rome is woensdag het proces van start gegaan tegen de 53-jarige Italiaan die vorig jaar twee vriendinnen doodreed net buiten de hoofdstad. De man, die in afwachting van zijn proces de gevangenis mocht verlaten, kwam niet opdagen. De rechter verwierp de vraag van de verdediging om alles in een soort kortgedingprocedure af te handelen en prikte 26 september als startdatum van het echte proces. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa.

Francesco M. was onder invloed van drank en verschillende soorten drugs toen hij op 8 oktober 2022 Wibe (25) en Jessy (24) doodreed op een invalsweg naar de hoofdstad. De vrouwen waren gestopt en uitgestapt om een andere bestuurder met pech te helpen. De vrouwen waren op slag dood. Wibe was vier maanden zwanger. Francesco M. reed te snel en deed dat ook nog eens zonder rijbewijs – dat was hem afgepakt voor andere feiten.

De beklaagde – die na enkele maanden cel thuis zijn proces mocht afwachten – stuurde woensdag zijn kat naar de zitting. Zijn advocaat vroeg om een soort kortgedingprocedure, die ook strafvermindering zou kunnen opleveren, maar daar ging de rechter niet op in. Francesco M. riskeert nu 18 jaar cel in een publiek proces.

De familieleden van de twee slachtoffers, vertegenwoordigd door advocaat Domenico Musicco, hebben zich woensdag ook formeel burgerlijke partij gesteld. Ze waren naar Rome afgereisd om de beklaagde in de ogen te kunnen kijken, zo lieten ze aan Het Laatste Nieuws weten, maar hij kwam dus niet opdagen.

Lees ook…

Families overleden Jessy (24) en Wibe (25) trekken naar Rome voor proces: “Willen dader in de ogen kijken” – KW.be

Chauffeur die vriendinnen van weg reed in Rome, was onder invloed van alcohol en drugs – KW.be

Families overleden Jessy (24) en Wibe (25) trekken naar Rome voor proces: “Willen dader in de ogen kijken” – KW.be

The post Doodrijder van Jessy en Wibe riskeert 18 jaar cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Julifoor in Poperinge officieel geopend

Zaterdagnamiddag 6 juli werd de Julifoor, traditioneel een van de drukst bezochte van de Westhoek, officieel geopend met een rondgang van de Poperingse Harmonie St.-Cecilia. Dat gebeurde in het bijzijn van Spiderman en Ariël, waarmee kindjes maar al te graag op de foto gingen.
The post Julifoor in Poperinge officieel geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »