Europese Commissie wil Chinese wagens aan banden leggen: “Europa staat open voor concurrentie, niet voor race naar de bodem”

Chinese wagens en andere goedkope producten aan banden leggen, de ‘Tunesiëdeal’ en een uitbreiding van de Europese Unie: Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen ging de gevoelige thema’s niet uit de weg tijdens haar vierde en laatste ‘State of the Union’. Wat moeten we vooral meenemen uit haar toespraak? “Laten we dit werk afmaken.”

Meer krantenkoppen in België

CD&V bundelt de krachten met nieuw project van Meulebeekse onafhankelijken

CD&V, met Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze als lijsttrekker, bundelt de krachten met een nieuw project van vier onafhankelijke Meulebeekse raadsleden. Samen trekken ze als CD&V – Lijst voor de Burger naar de kiezer. De 31 kandidaten werden donderdagavond voorgesteld in Tielt.
The post CD&V bundelt de krachten met nieuw project van Meulebeekse onafhankelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Boerderij brandt uit na blikseminslag

Het onweer heeft lelijk huis gehouden in Mechelen en omstreken. Aan de Oppuurseweg in Lippelo (Puurs-Sint-Amands) is een boerderij uitgebrand. De brand is waarschijnlijk ontstaan na een blikseminslag.

Lees meer »

Ariane 6, raket die Europa weer naar de ruimte moet brengen, wordt vanavond eerste keer gelanceerd

In Frans-Guyana wordt vandaag de nieuwe Europese ruimteraket Ariane 6 voor de eerste keer gelanceerd. De Ariane 6 is belangrijk voor de Europese ruimtevaart, die momenteel geen enkele krachtige raket meer heeft. Ook in ons land staan de zenuwen gespannen. Verschillende Belgische bedrijven hebben meegebouwd aan de raket. Er vliegen ook 2 experimenten mee van Belgische scholieren en studenten.

Lees meer »

Brand in torenspits van kathedraal in Franse stad Rouen

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de kathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaat zijn bij renovatiewerken. De kathedraal werd in de 19e eeuw meermaals vereeuwigd door de impressionistische schilder Claude Monet.

Lees meer »

Proces tegen Sven Pichal uitgesteld tot na de zomer

“Of jij stapt ermee naar de politie of ik doe het.” Dat ultimatum bracht destijds de bal aan het rollen. En het bracht véél aan het licht, zo ook de duistere kant van radiomaker Sven Pichal en zijn vrienden. De zaak kreeg al veel media-aandacht, maar deze ochtend is ook bepaald dat de zaak – over het bezit en de

Lees meer »

KVK en stad Kortrijk sluiten nieuwe overeenkomst af rond Guldensporenstadion en jeugdcomplex

Op de gemeenteraad van maandag 8 juli werd de nieuwe gebruiksovereenkomst tussen KV Kortrijk en de stad Kortrijk goedgekeurd. De nieuwe overeenkomst garandeert op lange termijn het gebruik van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex voor KVK. Tegelijk biedt de overeenkomst zekerheid op een lokaal sterk verankerde club die ten dienste staat van de Kortrijkse (sport)gemeenschap.
The post KVK en

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »