Sint-Jozefskliniek Izegem bedankt Lions Club Izegem voor steun aan palliatieve en oncologische zorg

De Lions Izegem schonken dinsdag enkele duizenden euro’s aan de dienst oncologie ter ondersteuning van de palliatieve en oncologische zorg. “De patiënten krijgen elk een basispakket verzorgingsproducten”, zegt psychologe Ann-Sophie Vanparijs van de Sint-Jozefskliniek.

Jaarlijks ontvangt het ziekenhuis van de Lions een royaal bedrag ter ondersteuning van de palliatieve en oncologische zorg. “Bij elke opstart van een oncologische behandeling met chemotherapie, immunotherapie, doelgerichte therapie of een combinatie hiervan, wordt een verzorgingstasje meegegeven met de patiënten”, zegt Ann-Sophie Vanparijs van de Sint-Jozefskliniek. “Door die behandelingen kunnen er bij die patiënten verschillende bijwerkingen optreden: gevoeligheden, droge huid, kloven, enzovoort. Bij sommige behandelingen is het belangrijk dat de huid preventief gehydrateerd wordt en er oog is voor goede hand- en voetverzorging. Jammer genoeg kosten deze producten veel geld. En wie het financieel moeilijker heeft besteedt zijn beter aan andere zaken.”

Basispakket

Door de steun van de Lions Club Izegem kunnen wij elke patiënt een mooi basispakket met verzorgingsproducten van het merk Eucerin meegeven. In het tasje zit een doucheolie, een bodylotion, een herstellende handcrème en voetcrème en een lipbalsem. Het merk Eucerin zorgt voor een bijgevoegde informatiefiche en de Sint-Jozefskliniek zorgt voor een bedankingskaart met de verwijzing naar de Lions Club Izegem.

“De Lions Izegem organiseerden daar geen speciale actie voor”, zegt Pol Vanacker. “Onze bijdrage ter ondersteuning van de palliatieve en oncologische zorg komt uit diverse acties van de Lions zoals de wijnverkoop, een event en soms ook een individuele actie. Dokter gynecoloog Christian Vandeursen uit de Sint-Jozefskliniek, lid van onze club, heeft dit project aangebracht.” (IB)

The post Sint-Jozefskliniek Izegem bedankt Lions Club Izegem voor steun aan palliatieve en oncologische zorg is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »