Cowboy Henk-beeld krijgt nieuwe pop art versie

Deze week start de afbraak van het oude Cowboy Henk-beeld op de rotonde in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. De oude versie maakt plaats voor een nieuwe pop art installatie, ook van de hand van kunstenaar Herr Seele. De vervanging van het beeld zal in verschillende fasen gebeuren.

De eerste fase start op donderdag 14 september en houdt de ontmanteling van het huidige beeld in. Dit zal geen hinder voor het verkeer veroorzaken omdat er gebruik gemaakt wordt van de reeds voorziene werken door Agentschap Wegen en Verkeer. AWV startte op maandag 11 september met het definitief installeren van de proefopstelling die in 2021 werd geplaatst, vanaf de rotonde Cowboy Henk naar de Oudenaardesteenweg. De proefopstelling werd positief beoordeeld en verzekert een veiligere doorgang voor fietsers. Er zal nog maar 1 rijstrook zijn, vanaf de rotonde richting Kortrijk. De werken duren volgens de huidige planning tot midden oktober.

De volgende fase voor de de nieuwe pop art versie van Cowboy Henk start midden oktober en betreft het ophalen van de stukken van het oude beeld. Hiervoor zal een deel van de middelste rijstrook van de rotonde voor enkele uren afgesloten worden. Vervolgens wordt eind oktober een nieuwe sokkel gegoten (fase 3) waarop afhankelijk van het weer het nieuwe Cowboy Henk-beeld geplaatst kan worden (fase 4) in december of januari. De werken gebeuren telkens buiten de spitsuren om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

“Deze nieuwe pop art Cowboy Henk zal de rotonde alle eer aandoen. We faseren de werken om zo min mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken en zo veilig mogelijk tewerk te gaan. Dit wordt ook verzekerd dankzij een zeer goede samenwerking met kunstenaar Herr Seele. Begin 2024 schittert een nieuwe Cowboy Henk op onze rotonde!”, zegt Axel Ronse, schepen van Cultuur.

The post Cowboy Henk-beeld krijgt nieuwe pop art versie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »