BBC Zwevezele wil lang in de titelstrijd blijven

Exact 20 jaar geleden begon de steile opgang van het basketbal in Zwevezele. In het seizoen 2003-2004 speelde de ploeg kampioen in eerste provinciale, de reeks waar ze zich ondertussen weer bevinden. Zes jaar later mocht het zich voor de eerste keer kampioen in de tweede nationale klasse noemen, een huzarenstukje dat zich enkele jaren later nog eens herhaalde. Of de geschiedenis zich herhaalt, is zeer de vraag, maar het is met ambitie dat BBC De Westhoek binnenkort aan het seizoen begint.

In die dubbele kampioenenploeg fungeerden spelers die nu opnieuw of nog steeds de dienst uitmaken, zoals Laurent Lhote, Seppe Dezutter, Ruben Casteleyn en Nicolas Vandeputte. Joeri Bourdeaux (45) maakte de hoogtepunten als speler mee en is nu al enkele jaren coach van de Zwevezeelse ploeg: “Of je nu op het op één na hoogste niveau speelt, of je coacht een ploeg in eerste provinciale: het blijft basketbal. Onderschat het niveau in provinciale niet. Daar zitten ook spelers tussen die hogerop actief waren en het spelletje door en door beheersen.”

Titelkandidaat?

Vorig seizoen trok Bourdeaux zelf nog het spelersplunje aan, maar dat is minder en minder de bedoeling. “Alleen als er te veel geblesseerden zijn, stel ik mezelf nog op. Daar had het de voorbije weken trouwens alle schijn van, want beide spelverdelers (Laurent Lhote en Nicolas Vandeputte, red.) en big guy Bram Deceuninck waren out met diverse kwaaltjes. Stilaan sluiten ze echter weer aan bij de groep, zodat ik met een solide geheel aan de competitiestart hoop te verschijnen. Dat wordt meteen een klepper met de uitwedstrijd bij Izegem, de titelkandidaat. Wij willen zo lang mogelijk in de top-drie blijven staan. Het is in Zwevezele de gewoonte om ambitieus te zijn”, lacht hij. (MD)

Zaterdag 16 september om 20 uur: Zwevezele One – Turnhout One (Beker van Vlaanderen); zaterdag 23 september om 20.30 uur: Izegem One Zwevezele One (competitie).

The post BBC Zwevezele wil lang in de titelstrijd blijven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »