Henri Kockx is nationaal kampioen in open water: “Ik wil ooit deel uitmaken van de Belgische selectie”

Henri Kockx (17), een langeafstandszwemmer uit Sijsele, werd onlangs in zijn leeftijdscategorie Belgisch kampioen in open water over een afstand van 7,5 kilometer. Zaterdag gaf hij tijdens De Brugse Zwemdoortocht deze titel de nodige glans door de 5 kilometer te winnen.

In de Langerei nabij de Carmersbrug in Brugge had Henri Kockx zelfs een sprint in huis om alsnog als eerste aan te tikken. Hij legde de afstand af in 1u.02’11”. “Het was voor mij echt wel een verrassing dat ik de leider kon inhalen”, vertelt hij. “Ik zette mijn verstand op nul en gaf gas.” Henri Kockx uit Sijsele is lid van MEGA, afdeling Maldegem en de Brugse Langerei Zwemmers. Hij focust zich sinds dit jaar op de lange afstanden. “Het was mijn buurman Eddy Verduyn, een triatleet, die mij geregeld meenam om in open water te trainen. Zelf kies ik in het zwembad veelal voor de 1.500 meter. Ik startte destijds in de Brugse Zwemdoortocht met één kilometer. Na enkele jaren drie kilometer was het voor mij zaterdag in Brugge de eerste keer vijf kilometer. In het begin had ik het ontzettend koud en twijfelde ik zelfs even om de wedstrijd uit te doen.” Het weekend ervoor in Willebroek werd Henri in open water Belgisch kampioen, in de leeftijd 16-17 jaar. “De afstand, 7,5 kilometer, was voor mij tevens een eerste keer. Het was wel een opsteker, ook al omdat ik in het najaar een polsbreuk had. In het verleden in het zwembad kwam ik op BK’s en VK’s net tekort voor een selectie voor de 1.500 meter of voor een individueel podium. Die titel grijpen deed daarom zeer veel deugd.”

Doel voor ogen

Net als Henri zijn winst in Brugge. In de namiddag deed hij er met enkele vrienden ook nog één kilometer. Als een mooie afsluiter van het seizoen. “Vanaf volgend jaar is de officiële afstand voor mijn leeftijd tien kilometer. Ik heb één doel voor ogen: deel uitmaken van een Belgische selectie op iets als een Europees kampioenschap. Het ligt misschien nog ver, maar het is toch een droom om dit ooit eens te kunnen verwezenlijken.” (ACR)

The post Henri Kockx is nationaal kampioen in open water: “Ik wil ooit deel uitmaken van de Belgische selectie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »