Louis Keukeleire gaf herexamens even voorrang

Nu de herexamens achter de rug liggen, kan Louis Keukeleire (20), neef van de doorgewinterde prof Jens, weer aan koersen denken. Zaterdag gaat de derdejaarsbelofte van start in Lichtervelde, zondag trekt hij naar Handzame.

Ook al krijgt hij regelmatig tips van Jens, de uniefstudent lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie is nog altijd een groentje in het wielervak. Pas in de loop van vorig jaar begon hij te koersen. “Ik voetbalde bij Varsenare, tot en met de beloften”, verduidelijkt Louis Keukeleire. “Op den duur haalde ik geen voldoening meer uit de trainingen. Vaak ging ik nadien zelfs nog fietsen. Zeker sinds corona haar intrede maakte. Voordien had ik ook wel interesse in wielrennen, maar toen voetbalde ik nog te graag.”

Interclub

Interesses kunnen veranderen. Louis Keukeleire vond onderdak bij het KDM Pack Cycling Team. “Vorig jaar was mijn eerste seizoen”, gaat hij verder. “Ik mocht al snel enkele interclubs rijden. Dat was tof, die gingen niet slecht. In kermiskoersen had ik het vaak een stuk lastiger. Daarin moet veel meer worden opgetrokken, zit het peloton sneller op een lint en moet je al eens een gaatje laten. In een interclub is de groep groter. Iets makkelijker om mij als debutant te handhaven.”

Pechseizoen

De lijn van zijn debuutseizoen snel doortrekken, lukte niet. “De eerste twee maanden van dit jaar had ik veel pech, kende ik een alles behalve ideale voorbereiding en heb ik niet echt kunnen koersen”, zucht Keukeleire. “Het BK ploegentijdrijden begin juli heb ik wel kunnen doen. Dat was mijn eerste tijdrit ooit. Met Arno Dierickx, Thibo Bastiaens en Xander Catteeuw haalde ik het einde en klokten we een behoorlijke veertiende chrono.” Door drie herexamens – donderdag werkte hij psychologie, het laatste, af – kon Louis Keukeleire de voorbije maand weinig koersen. “Vorige donderdag heb ik de profkermiskoers in Kortemark gereden”, glimlacht hij. “Na vijftig kilometer was het voor mij al voorbij. Logisch, want ik had helemaal geen ritme in de benen. Toch was het tof, want het was de eerste keer dat ik samen met mijn neef aan de start stond. Afgelopen weekeinde reed ik in Luxemburg een Gran Fondo. Ook leuk, maar bij mij blijft het accent op wegwedstrijden liggen”, besluit Louis Keukeleire vastberaden. (HF)

The post Louis Keukeleire gaf herexamens even voorrang is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »