Westtoer en Inagro openen nieuwe fietsroute langsheen streek- en hoeveproducten in Tielt en Dentergem

Bij IJshoeve IJspol in Schuiferskapelle werd dinsdag door Westtoer en Inagro de vierde fietsroute binnen het project ‘Fietsen naar Morgen’ voorgesteld. De fietsroute ‘Tielt-Dentergem’ is 50 kilometer lang en loopt langs bijna twintig lokale ondernemers.

De route maakt gebruik van het knooppuntennetwerk en passeert langs verschillende ondernemers die lokale hoeve- en streekproducten aanbieden. Infobordjes met landbouwweetjes laten geven de fietsers bovendien een woordje uitleg over de aanwezige land- en tuinbouw. Langs het traject worden samenwerkingen tussen lokale ondernemers bovendien gestimuleerd. Zo zal Brouwerij De Poes in het najaar bier uitbrengen waarin druiven zijn verwerkt van wijndomein Hoogenhoeve. IJshoeve IJspol zal dan weer bier-ijs produceren in samenwerking met De Poes.

In totaal zullen binnen ‘Fietsen naar Morgen’ veertien fietsroutes de recreant gidsen langs boerderijen, lokale producenten en andere korte ketenondernemers. Het gaat om een samenwerking tussen Westtoer en Inagro, gesteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Op 17 september kunnen buurtbewoners overigens samen de route verkennen en kennis maken met de ondernemers. Inschrijven voor dat fietsevenement kan via https://www.visitwestvlaanderen.be/nl/praktisch/inschrijven-fietsevenement-17-september-2023.

The post Westtoer en Inagro openen nieuwe fietsroute langsheen streek- en hoeveproducten in Tielt en Dentergem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »