Marven plast tegen haag van minister Van Quickenborne: “Crowdfunding opstarten als ik GAS-boete krijg”

Na zijn passage tijdens Kamping Kitsch had Kortrijkzaan Marven ‘Snow Blow’ Vantorre gezworen dat hij zijn plaats in de media opnieuw zou gaan veroveren. Afgelopen weekend voegde hij de daad bij het woord en ging hij plassen tegen de haag van minister van justitie Vincent Van Quickenborne. “Zo een drama dat er over dat gedoe is gemaakt geweest? Natuurlijk moest ik meedoen”, lacht de aspirant stuntman.

Het zijn beelden die het land zijn rondgegaan aan de snelheid van licht. In de nasleep van een verjaardagsfeest van minister van justitie Van Quickenborne, plasten enkele van zijn genodigden tegen een combi van de politie. Het voorval zorgde voor een golf van verontwaardiging, vooral binnen politionele kringen, waarna oppositiepartijen al openlijk het ontslag van de minister hebben geëist.

“Azo een drama, enkel en alleen omdat er mensen tegen een combi hebben gepist!” Kortrijks figuur en social media sensatie Marven Vantorre was er als de kippen bij om online de draak te steken met het voorval. De man maakte enkele jaren geleden furore met compleet absurde video’s waarin hij de meest bizarre stunts uithaalde. Dit jaar nog werd hij opnieuw opgerakeld door de organisatoren van Kamping Kitsch, waarna hij duidelijk liet blijken dat hij faam en beroemdheid zou gaan opzoeken. “Ik zag die video van de gasten van Quickie die aan het plassen waren tegen een combi en ik zag vooral hoe dat massaal werd uitvergroot in de media”, lacht hij. “Ik dacht bij mezelf: als het niet zo erg is dat ze tegen een auto van de politie plassen, dan moet het ook niet zo erg zijn dat ik tegen die mens zijn haag ga plassen? Is België niet het land waar iedereen gelijk is voor de wet?”

70.000 keer bekeken

Marven voegde meteen de daad bij het woord en trok samen met een cameraman richting de woonst van de minister. “Ja, ik heb daar tegen zijn haag geplast”, geeft hij onomwonden toe. “Ik zou niet weten waarom de ene al meer mag dan de andere, vooral niet als minister. Als pipi doen tegen een combi niet erg is, waarom zou er dan een zaak worden gemaakt van zijn haag? Mijn video heeft in ieder geval zijn effect niet gemist want in geen tijd werd hij meer dan 70.000 keer bekeken.”

GAS-boete

De minister zelf kon de humor maar weinig smaken en diende klacht in. “We hebben inderdaad een klacht ontvangen en hebben een PV opgesteld”, klonk het in een reactie van de politiezone. “Het gaat hier echter om een geval van wildplassen dus werd het overgemaakt naar de GAS ambtenaar. Dit is geen zaak meer voor de politie.”

Marven zelf ligt alvast niet echt wakker van de heisa. “Ik kreeg van mijn OCMW assistente te horen dat ik een GAS-boete zou hebben gekregen”, liet hij weten. “Over het wat, hoe en hoeveel weet ik nog niks. Mocht die boete dan toch in de bus vallen, dan zal ik een crowdfunding opstarten om de kosten te kunnen betalen.”

The post Marven plast tegen haag van minister Van Quickenborne: “Crowdfunding opstarten als ik GAS-boete krijg” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Renovatie sporthal bijna klaar, schepen Frans Debouck hoopt op plechtige opening in december

Zaterdag 5 oktober kon iedereen een kijkje komen nemen in de sporthal van Ruiselede, die grondig wordt gerenoveerd. In vergelijking met enkele maanden geleden, zijn de werken fors gevorderd. “De renovatie is voor 95% klaar”, stelt schepen voor sport Frans Debouck (RKD). “Maar we gaan pas open als de elektriciteit gekeurd is en de verzekeringen in orde zijn. Ik hoop

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Eerste dag Gallo-Romeins Weekend in Wervik lokt door heel mooi herfstweer zeer veel volk: “We schatten het aantal bezoekers op 2.000”

De eerste dag van het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend (GRW) op het recreatie-eiland De Balokken in Wervik werd zaterdag alvast een voltreffer. Het was een stralende dag vol geschiedenis, leuke activiteiten en boeiende ontdekkingen. Thema is dit keer ‘Ubi fumus, ibi ignis’ (waar rook is, is vuur, red.). De focus wordt gelegd op alle aspecten van vuur tijdens het leven en

Lees meer »

Vier ultra’s Anderlecht voor rechtbank in Spanje, onbegrip bij Sociedad voor Fredberg en co

Ophef in de tribunes tijdens Real Sociedad-Anderlecht. Supporters van paars-wit gooiden enkele stoeltjes richting Spaanse fans in het vak onder hen. De match lag even stil. In totaal zijn vijf supporters van paars-wit opgepakt en de club kwam ook met excuses. “Dit gedrag heeft absoluut geen plaats in het voetbal.” Tot onbegrip van Sociedad gingen CEO Sports Jesper Fredberg, coach

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

China wil astronauten op de maan tegen 2030: in deze nieuwe ruimtepakken zullen ze daar rondwandelen

China bouwt aan een razendsnel tempo zijn ruimtevaartprogramma uit. Nieuwe raketten, een eigen ruimtestation rond de aarde, complexe maanmissies, … het zijn slechts enkele voorbeelden van hun verwezenlijkingen in de afgelopen jaren. En nu gooien ze hun volgende ambitieuze plan op tafel: een bemande missie naar het oppervlak van de maan tegen 2030 en dat in gloednieuwe ruimtepakken.

Lees meer »

Conner Rousseau na vorming regering: “Ik zou liegen mocht ik zeggen dat we alles gaan oplossen, maar we gaan veel meer mensen helpen”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder”

Deze week opende de burgemeester de vernieuwde Waregemstraat. “Midden juli ging deze grondig aangepakte straat terug open voor alle verkeer. Daarom heffen we met plezier vanuit de gemeente het glas met jullie, de inwoners”, klonk het bij burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder” appeared first on KW.be.

Lees meer »