Man die minstens 15 fietsendragers stal aan kust blijft in cel

Een man die vorige week in Nieuwpoort opgepakt werd en verdacht wordt van de diefstal van minstens 15 fietsendragers langs onze kust, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Veurne.

Vlak voor de zomer werden enkele fietsendragers van het merk Thule gestolen in de Westkust. Politiezone Westkust vroeg dan ook aan burgers om extra goed uit te kijken. Heel wat slachtoffers merkten na een fietstocht op dat hun fietsendrager was gestolen. De politie startten een onderzoek en dat leidde tot resultaat. “Een mogelijke verdachte werd in beeld gebracht en kon gelinkt worden aan de diefstallen”, meldt politiezone Westkust. “De man zakte met een gehuurde bestelwagen af naar de kust waar hij verschillende malen zijn slag kon slaan. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek.

Op dinsdag 5 september werd de verdachte gesignaleerd in Nieuwpoort. Even later lokaliseerde onze ploeg de verdachte en konden we hem arresteren. Na een huiszoeking werd de verdachte voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste de man aan te houden. Vandaag kwam de verdachte voor de raadkamer te Veurne. De raadkamer besliste om de aanhouding met een maand te verlengen. Het onderzoek wordt verdergezet. Op vandaag staat vast dat de verdachte in aanmerking komt voor een 15-tal diefstallen van fietsendragers langs de Belgische kust, tussen Koksijde en Blankenberge.” (JH)

The post Man die minstens 15 fietsendragers stal aan kust blijft in cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gevangenisdirecteur Haren reageert op hallucinante beelden: “Drugs en gsm’s over muur? Niet tegen te houden”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

Conservatorium Kortrijk strikt topdirigent Antony Hermus, om muzikaal talent te begeleiden

Sinds 2016 heeft het Kortrijkse conservatorium een speciale richting voor talentvolle jonge muzikanten, met name Jong Talent. Dankzij een unieke samenwerking met de drie Kortrijkse Rotaryclubs en Stad Kortrijk, gaat dat programma dit schooljaar nog een stap verder. Antony Hermus, de chefdirigent van het Nationaal Orkest van België, wordt een jaar lang Artist for Talent. Hij neemt de Jong Talenten

Lees meer »

Ook in Lombardije duel Evenepoel-Pogacar

Niet alleen volgende week zondag, in de WK-wegrit in Zürich, is het uitkijken naar een duel tussen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Ook op zaterdag 12 oktober kruisen de Tour- en Girowinnaar en de tweevoudige olympische kampioen nog één keer de degens. Voor Pogacar is het de apotheose van een seizoensafrondende Italiaanse driedaagse, die hem ook nog aan de start

Lees meer »

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »

Ingrid opent derde vestiging Cannelle Orange in Ploegsteert

Het begon als een passie, een droom die realiteit werd. Het groeide uit tot een succesverhaal waarbij het einde nog niet in zicht is. In Ploegsteert opende Cannelle Orange zopas de deuren. Een derde winkel voor Ingrid Saugrain, die hiermee blijft verder timmeren aan de weg. “Mijn drijfveer blijft de glimlach op het gezicht van mijn klanten.”
The post

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »