Volgende fase van werken op Avelgemstraat en Doorniksesteenweg (N353) start op 25 september

Op maandag 25 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase van de werken op de Avelgemstraat (N353) in Spiere-Helkijn en Doorniksesteenweg in Avelgem.

Fase 1 werd in het voorjaar van 2022 afgerond en nu kunnen de werken van fase 2 starten. Volgens de huidige planning zijn de werken midden november achter de rug. Tijdens de werken volgen fietsers en doorgaand verkeer een omleiding.

Vernieuwing startte in 2021

In oktober 2021 startte Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het wegdek en de fietspaden op de Doorniksesteenweg, tussen de Kanaalweg en Heestertstraat in Avelgem. Die werken werden in het voorjaar van 2022 afgerond. Nu de omgevingsvergunning is goedgekeurd, kunnen de werken van fase 2 starten. Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek en de fietspaden op de Doorniksesteenweg en de Avelgemstraat.

Werken van 25 september tot midden november

In fase 2 werkt de aannemer in twee deelfases: fase 2A en 2B. Zo blijft de hinder voor de omgeving beperkt. In fase 2A werkt de aannemer tussen de Kasteeldreef, in Spiere-Helkijn, en het kanaal Bossuit-Kortrijk, van 25 september tot midden oktober. In fase 2B is de Doorniksesteenweg, tussen de Molenstraat en Heestertstraat in Avelgem, aan de beurt. Hier werkt de aannemer van midden oktober tot midden november.

Omleidingen tijdens werken

Tijdens de werken op de Doorniksesteenweg en Avelgemstraat worden de werfzones telkens afgesloten voor het doorgaand verkeer, in beide richtingen. Tijdens fase 2A rijden fietsers om via de Elleboogstraat, Baljuwstraat en het jaagpad langs de Schelde. In fase 2B fietsen ze via de Heestertstraat en Molenstraat. Lokaal verkeer rijdt tijdens de werken van Helkijn naar Outrijve, en omgekeerd, via Sint-Denijs en Moen. Doorgaand zwaar verkeer (+3,5T) rijdt in beide richtingen via de N50, E17, N391 en de N8.

The post Volgende fase van werken op Avelgemstraat en Doorniksesteenweg (N353) start op 25 september is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »