Nieuw scoutslokaal 33e FOS Navajo’s in Koekelare officieel geopend

Scoutsgroep 33e FOS Navajo’s uit Koekelare heeft samen met het gemeentebestuur de gloednieuwe uitbreiding van zijn lokaal aan de Belhuttebaan plechtig geopend.

In zijn openingstoespraak benadrukte schepen Jan Lievens dat er tijdens de huidige legislatuur heel wat investeringen gebeuren voor de jeugd. Naast de prachtige uitbreiding van het scoutslokaal investeerde de gemeente twee jaar geleden eveneens in een nieuwe speeltoren op sportpark de Mote en er gaan ook heel wat middelen naar een kwaliteitsvolle speelpleinwerking.

Degelijke jeugdwerking

“Met de uitbreiding van het scoutslokaal gaat een investering gepaard van om en bij de 190.000 euro”, aldus Evelien Denecker, jeugd- en sportfunctionaris van de gemeente. “Toen de leiding van de scouts enkele jaren geleden aanklopte bij het gemeentebestuur werd hun vraag grondig bestudeerd en werden de nodige budgetten vrijgemaakt. Het huidige gemeentebestuur bewijst hiermee dat er in Koekelare sterk ingezet wordt op een degelijke jeugdwerking.”

“We zijn heel blij met de uitbreiding van onze lokalen”, vullen hoofdleiders Sander Paelinck en Maythé Petit aan. “Onze groep kent de laatste jaren een sterke groei en we kampten al een hele tijd met een serieus plaatsgebrek. Naast de aanbouw werd ook een muur in het bestaande lokaal gesloopt, zodat we nu over een bijkomende grote ruimte beschikken.”

“De bouwwerken duurden een tiental maanden, maar onze activiteiten konden gewoon blijven doorgaan” – Sander Paelinck

“We zijn de gemeente ook dankbaar dat ze er, door het gieten van een betonplaat, voor zorgde dat we zelf een materiaalruimte konden bouwen naast de nieuwe aanbouw. Meer plaats en ruimte betekent ook meer mogelijkheden voor het organiseren van leuke en kwaliteitsvolle activiteiten voor de kinderen. Indien nodig kunnen nu we bij regenweer zelfs binnen leuke spelmomenten organiseren voor de kinderen.”

“De bouwwerken duurden een tiental maanden, maar onze activiteiten konden gewoon blijven doorgaan. Alles was netjes afgesloten en de veiligheid van de kinderen was altijd gegarandeerd. Een pluim op de hoed van de gemeente”, besluit Sander Paelinck. (Philippe Decruynaere)

The post Nieuw scoutslokaal 33e FOS Navajo’s in Koekelare officieel geopend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

D-day in Frankrijk: Macron zal geschiedenis ingaan als de Franse David Cameron. De man die gokte en verloor

Een week geleden kwam het Rassemblement National van Marine Le Pen en Jordan Bardella als grote winnaar uit de eerste ronde van de Franse wetgevende verkiezingen. Zal dit vanavond, na de immer onvoorspelbare tweede ronde, opnieuw zo zijn? Want het land lijkt een keerpunt bereikt te hebben en één ding staat al vast: Macron zal de geschiedenis ingaan als de

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »