Families overleden Jessy (24) en Wibe (25) trekken naar Rome voor proces: “Willen dader in de ogen kijken”

Op 13 september vindt in de Italiaanse hoofdstad Rome het proces plaats over de dood van de twee vriendinnen Jessy en Wibe. Ze werden omvergereden door de Italiaan Francesco Moretti toen ze gewonde motorrijders wilden helpen op de A24 in Rome. Hun families zijn ondertussen in Rome om het proces bij te wonen en hopen meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden.

Op 17 oktober eindigde het leven van boezemvriendinnen Jessy Dewildeman (24) uit Wevelgem en Wibe Bijls (25) uit Menen abrupt toen ze werden omvergereden door Francesco Moretti (53). Het tweetal stond rond 22.10 uur in een file die ontstaan was door een ongeval met twee motorrijders op de A24, een invalsweg naar het centrum van de Italiaanse hoofdstad. De dames stapten uit om de gewonden te helpen en net op dat moment werden ze zelf door een auto gegrepen.

Moretti had gedronken, testte positief op vijf verschillende soorten drugs – cocaïne, cannabis, opiaten, methadon en benzodiazepines –, reed 10 tot 20 km/uur te snel en pleegde vluchtmisdrijf. Bovendien was de wagen in kwestie niet van hem en was hij zo dus niet verzekerd. Hij had al een strafblad voor diefstal en zijn rijbewijs was geschorst. Uiteindelijk bekende de dader en werd duidelijk dat er een proces zou komen in Rome op 13 september.

Onduidelijkheid

Evelyne Derumeaux (51), moeder van Jessy, uitte in mei al haar ongenoegen over het gebrek aan concrete informatie die ze vanuit Italië kreeg. Ze trekt nu samen met haar partner en de vader van Jessy naar Rome om het proces bij te wonen: “Ik wil de dader in de ogen kijken. Ik wil antwoorden op mijn vragen. Wat is er precies gebeurd?”. Ook de zussen en broer van Wibe Bijls, het andere slachtoffer, zijn in Rome voor het proces.

“Ik wil antwoorden op mijn vragen. Wat is er precies gebeurd die avond?”

De Italiaan riskeert 18 jaar cel en moet zich verantwoorden voor onder meer doodslag, rijden onder invloed, vluchtmisdrijf en overdreven snelheid. “Of hij nu levenslang krijgt of niet. Dat doet er voor ons niet meer toe. Wij zijn onze dochter kwijt en willen weten wat er precies gebeurd is,” is moeder Evelyne duidelijk. Het proces morgen zal alleszins al duidelijk maken wat voor straf de bestuurder van de wagen krijgt.

The post Families overleden Jessy (24) en Wibe (25) trekken naar Rome voor proces: “Willen dader in de ogen kijken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »