Vanaf 6 oktober wijn- en/of theeworkshops bij Frieda’s Wine & Tea

In de speciaalzaak ‘Frieda’s Wine & Tea’ in de Grijze-Zustersstraat in Kortrijk kan je vanaf oktober op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag een wijn- of theeworkshop volgen. Zaakvoerder Frieda Lemouchi (56) behaalde in juni – na drie jaar studeren – haar diploma’s als wijn- en theesommelier. “Met veel enthousiasme geef ik mijn uitgebreide kennis en ervaring door!”

Frieda is eigenaar van het pand in de Grijze-Zustersstraat 2, geklasseerd als bouwkundig erfgoed, gelegen aan Sint-Maartenskerk. Haar vastgoedkantoor voor nieuwbouwverkoop richtte ze in tot een speciaalzaak in wijnen en thee van topkwaliteit.

Vorig jaar met Moederdag gingen de deuren van Frieda’s Wine & Tea open. “De wondere wereld van wijngaarden en theeplantages boeien mij, dus besloot ik een degelijke opleiding te volgen om deze kennis op te doen. Dit heb ik in een verkorte tijd afgerond in Brugge. Dat was wel pittig, zeker omdat de examenperiode voor beide opleidingen overlapt, maar op 11 juni studeerde ik met succes af!”

Intussen is Frieda ook lid van de Vereniging Vlaamse Sommeliers. “Van hobby naar job dus”, vertelt een gepassioneerde Frieda. Drie jaar geleden had ik niet geloofd dit nog te kunnen realiseren naast mijn vastgoedactiviteiten als nieuwbouwadviseur.”

Het pand in de Grijze-Zustersstraat 2 is geklasseerd als bouwkundig erfgoed © Kevin Vandenberghe

In het prachtig gerestaureerd pand van Frieda’s Wine & Tea laat de Kortrijkse sommelier je kennismaken met biologische en biodynamische wijnen, natuurwijnen en biologische thee. Die kan je ter plaatse kopen op basis van het deskundige advies van Frieda, of gewoon zelf proeven.

“Het zijn niet alleen drankjes, maar een kunstvorm die ontdekt en gewaardeerd moet worden. Het maakt niet uit of je nu een doorgewinterde kenner bent of gewoon nieuwsgierig. Ik zet mijn woning graag open om er in een huiselijke sfeer een kannetje thee te zetten of een glas wijn te schenken. Per seizoen maak ik een nieuwe selectie.”

“Met de workshops hoop ik een unieke en verfijnde ervaring aan te bieden, dat doe ik graag op een ludieke manier”

Vanaf 6 oktober start Frieda met haar thee- en wijnworkshops. In groepjes van minimum vier en maximum acht personen kan je op het gelijkvloers wijn degusteren of op het eerste verdiep ceremonieel thee leren zetten. “Met de workshops hoop ik een unieke en verfijnde ervaring aan te bieden. Dat doe ik graag op een ludieke manier met bijvoorbeeld blindproeven of het zoeken naar de juiste foodpairing”, legt Frieda uit. “Drie jaar lang met de neus in de boeken, geef mij nu maar het glas of het kopje, want het geurt naar meer.”

Tijdens Weekend van de Klant, op vrijdag 29 en zaterdag 30 september, krijg je tien procent korting op het aanbod wijnen. Meer informatie op www.friedasshop.be.

The post Vanaf 6 oktober wijn- en/of theeworkshops bij Frieda’s Wine & Tea is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »