Privévliegtuig maakt noodlanding in Oostende na problemen met landingsgestel

In Oostende landde dinsdagmorgen een privévliegtuig die problemen had met het landingsgestel. De luchthavenbrandweer en de brandweer van Hulpverleningszone 1 snelden ter plaatse. “Het toestel landde uiteindelijk veilig en wel”, zegt Tom Rutsaert, perswoordvoerder van de Oostendse luchthaven.

Een privévliegtuig kwam niet ver van de luchthaven van Oostende in moeilijkheden toen bleek dat er problemen waren met het landingsgestel. Wat die problemen precies waren, is niet duidelijk. Feit is dat het toestel uiteindelijk veilig en wel kon landen. “Het toestel is goed geland en stond daarna enkele minuten stil op de start- en landingsbaan”, zegt perswoordvoerder van de Oostendse luchthaven, Tom Rutsaert. “Daarna werd het van de runway weggetrokken. Het toestel heeft het landingsgestel uiteindelijk kunnen gebruiken.”

Standaardprocedure

Zowel de luchthavenbrandweer als de brandweer van Hulpverleningszone 1 stonden paraat indien het vliegtuig niet op een normale manier zou kunnen landen. “Het is standaardprocedure dat de externe brandweer bijstand verleent aan onze eigen brandweer”, vervolgt Rutsaert. “Of het toestel naar hier op weg was, is voorlopig niet duidelijk. Maar het is zo dat de piloot steeds kiest voor de dichtstbijzijnde luchthaven bij problemen. Uiteindelijk bleek alles in orde te zijn.”

The post Privévliegtuig maakt noodlanding in Oostende na problemen met landingsgestel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »