KIJK. Hoe Oekraïne met onder meer afvoerbuizen valse maar levensechte wapens maakt om Russisch wapenarsenaal uit te putten

Oekraïne blijkt op grote schaal namaakwapens in te zetten om het Russische leger te misleiden. Het Oekraïense leger geeft zo beelden vrij van een drone-aanval op luchtafweergeschut. De Russische Shahed-drone van Iraanse makelij mist het doelwit, dat niet meer blijkt dan een maquette.

Meer krantenkoppen in België

Hoe aanval op Iraanse kerninstallaties Rusland in conflict dreigt te sleuren: “Moskou staat bij Teheran in het krijt”

Israël zal de Iraanse raketaanval van dinsdagavond wreken. Dan komen de Iraanse nucleaire installaties in het vizier, maar daarbij moet Tel Aviv opletten voor een ‘nieuwe’ speler in het conflict: Rusland. Expert krijgskunde Roger Housen: “Dat Poetin de nodige hand- en spandiensten zal verlenen aan Iran, is buitengewoon verontrustend.”

Lees meer »

Fraaie assist Openda volstaat niet en Witsel de mist in: bekijk alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League, exclusief bij HLN

Naast Club Brugge, dat tegen Sturm Graz z’n eerste zege pakte, kwamen ook heel wat Rode Duivels en wereldsterren woensdag in actie in de Champions League. Zo waren er verrassende nederlagen voor Bayern en Real Madrid, maar ook Leipzig ging ondanks een sterke Openda onderuit tegen tien Juventus-spelers. Axel Witsel was dan weer ongelukkig bij Atlético Madrid. Op HLN krijgt

Lees meer »

Was het pausbezoek wel zo’n succes als het leek?

De paus maakte een goede beurt tijdens zijn bezoek aan ons land, vooral in zijn veroordeling van het misbruik. Maar daarmee is het vertrouwen in de Belgische kerk nog niet hersteld. De bisschoppen hebben huiswerk gekregen. De vraag is nog maar of ze de beloften van de paus kunnen waarmaken.

Lees meer »

70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Maurits Verhaeghe (92) en Magdalena ’t Kindt (91) uit Gits vierden hun platina huwelijksjubileum. Op 5 oktober 1954 zijn ze getrouwd. Maurits was vroeger schoenmaker, Magdalena hielp mee in de winkel en stond in voor de zorg van de kinderen.
The post 70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Lees meer »

Met Hilde Crevits en Melissa Depraetere heeft West-Vlaanderen twee ministers in de Vlaamse regering

Het regeerakkoord voor de nieuwe Vlaamse regering – gevormd door N-VA, Vooruit en CD&V – is afgeklopt en de postjes zijn verdeeld. Hilde Crevits wordt opnieuw viceminister-president en krijgt de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Nieuw gezicht Melissa Depraetere wordt eveneens viceminister-president en zal zich buigen over Jeugd, Klimaat, Energie, Toerisme en Wonen.
The post Met

Lees meer »

Donorkind Iris (24) zorgt voor afschaffing anonimiteit bij donoren: “Krijgen eindelijk informatie waar we recht op hebben”

"Ik had niet verwacht dat er verandering ging komen, maar ik ben wel blij dat ik hiermee een steen heb kunnen verleggen." Zo reageert Iris Tuijaerts (24), zelf donorkind, op het nieuws dat sperma- of eiceldonoren in de toekomst niet langer volledig anoniem zullen kunnen blijven. De jonge vrouw lag zelf aan de basis van de beslissing van het Grondwettelijk

Lees meer »