Marie (32) opent gastronomisch restaurant Pauline in haar eigen woning: “Je kan meegluren in de potten”

Kortrijk heeft er vanaf woensdag een nieuw gastronomisch restaurant bij: Pauline. Chef Marie Pieters (32) ontvangt haar gasten in haar eigen woning, een karaktervol pand op de Gentsesteenweg 178. “Dat er veel interesse is, merkten we al meteen. We organiseerden enkele proefdagen voor de eigenlijke opening en die waren meteen volzet.”

Marie Pieters werkte onder andere als chef de partie bij Boury in Roeselare, als souschef in Va-et-Vient in Kortrijk en hielp mee La Rigue van Peter Goossens opstarten. “Maar de allereerste die me in de potten liet roeren was Pauline, mijn grootmoeder. De zaak werd naar haar vernoemd. Al kokend bracht ze mij ook veel levenswijsheid bij. Het restaurant is dan ook een ode aan liefde, familie en de verbindende kracht van eten.”

“Het restaurant is een ode aan liefde, familie en de verbindende kracht van eten”

Marie heeft een grote liefde voor het pure product. Op de kaart staan bijvoorbeeld langoustines, kalfslende en lever van lotte. Gasten kunnen kiezen voor een gastronomisch menu van drie, vier of vijf gangen. De prijs varieert van 38 tot 68 euro. ‘s Middags serveert Pauline ook een wekelijks wisselende businesslunch aan 30 euro.

Huiskamerrestaurant

Marie en haar echtgenoot Jasper Vercruysse kochten het pand in de Gentsesteenweg drie jaar geleden. Ze wonen er samen met hun zoon Alexander (2), haar grootste en meest kritische proever. “We hebben bijna alles zelf verbouwd. Het cliché van zweet, bloed en tranen klopt (lacht), maar het resultaat kan tellen. Pauline is een huiskamerrestaurant. De stijl is warm en modern, met mooie historische accenten van het pand. Er werden ramen voorzien naar de keuken zodat je als gast wat mee kan gluren in de potten. Net zoals ik vroeger deed bij mijn oma.”

“We kozen op de wijnkaart voor succesvolle vrouwelijke wijnproducenten”

De zaalverantwoordelijke is Nsiala Collée (25), eveneens een jonge vrouw met ambitie. “Jonge vrouwen aan het roer in de gastronomie, we moeten daar eerlijk over zijn, dat is in 2023 nog geen evidentie. Het is fijn om daar verandering in te kunnen brengen. Zo kozen we ook op de wijnkaart voor succesvolle vrouwelijke wijnproducenten.” Die wijnkaart werd trouwens samengesteld door topsommelier Pieter Fraeyman.

Reserveer jouw tafel via www.restaurant-pauline.be of 056/90.85.75. Het restaurant is maandag en dinsdag gesloten.

The post Marie (32) opent gastronomisch restaurant Pauline in haar eigen woning: “Je kan meegluren in de potten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »