Nieuwe slagboom voor schoolstraat: omgeving net voor en na schooltijd stuk veiliger

De scholen De Zessprong in de Doornstraat en het SASK in de Veltemweg hebben elk een proefperiode van drie maanden achter de rug waarbij een schoolstraat werd uitgetest.

Hierbij wordt de directe omgeving van de school een half uur voor schooltijd en een halfuur voor het einde van de lessen verkeersvrij gemaakt. Gemotoriseerd verkeer mag dan de straat niet inrijden. Beide scholen kregen na afloop van deze proefperiode een gunstige evaluatie.

Op maandag 11 september werd in de Doornstraat de definitieve inrichting van de schoolstraat met een nieuw type slagboom door burgemeester Dirk De fauw, schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem en schepen van Preventie Mathijs Goderis officieel in gebruik genomen. Ook Bert Declerck, directeur van De Zessprong en Tommy De Boi, hoofd mobiliteit Stad Brugge waren hierbij aanwezig. (PDC)

The post Nieuwe slagboom voor schoolstraat: omgeving net voor en na schooltijd stuk veiliger is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »