Begrotingstekort van Vlaamse regering loopt op tot 2 miljard euro

Het gat in de Vlaamse begroting loopt volgend jaar op tot 2 miljard euro. De registratierechten leveren 690 miljoen euro minder op dan gedacht, en ook de sputterende economische motor brengt 310 miljoen minder geld in het laatje.

Meer krantenkoppen in België

Mikadoschool koestert grote (ver)bouwplannen: “Van renovatie bestaande klasjes tot nieuwe refter en klimaatspeelplaats”

Na twintig jaar geduldig wachten is er witte rook voor de ambitieuze (ver)bouwplannen in de Oeselgemse vestiging van de Mikadoschool. De Vlaamse overheid zet subsidies opzij voor de renovatie van enkele bestaande gebouwen en pompt geld in een nieuwe refter en klasjes. Als kers op de taart komt er een gloednieuwe klimaatspeelplaats waar de kinderen mee mochten over brainstormen.

Lees meer »

Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit

Drie kandidaten komen bij deze verkiezingen uit voor een andere partij. Hugo De Bondt ruilde N-VA in voor Vlaams Belang, Matthias Vyncke ruilde Open VLD in voor N-VA en Dirk Rosson stapte van de socialisten naar PVDA over.
The post Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

VTM-journalist Robin Ramaekers deelt foto uit ziekenhuis met cameraman: “Gebroken oogkas en kogelwonde, maar vooral pijn aan de binnenkant”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »

Themazitting met pluchen eekhoorn, verwaarloosde konijnen en stafford die leeft op brood, worst en koffie: “Dat schaap stond gewoon opeens in mijn wei”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »