Luc Tack ontwikkelt nieuwe KMO-zone op terrein van Jules Clarysse nv in Pittem: “Interessant voor plaatselijke bedrijven die willen groeien en uitbreiden”

Luc Tack maakte vandaag bekend dat hij een nieuw KMO-park gaat bouwen op de terreinen van Jules Clarysse nv in Pittem. Dankzij een herlokalisatie van de productieactiviteiten van Jules Clarysse, producent van kwalitatief interieurtextiel, starten eind dit jaar de werkzaamheden voor het nieuwe Clarysse Business Park. Het Clarysse Business Park wordt de perfecte uitvalsbasis voor bedrijven die een uitstekende bereikbaarheid en toegankelijkheid wensen te combineren met een sterke lokale verankering. De nieuwe KMO-site in Pittem zal een modern en hoogwaardig aanbod van 38 loodsen met een oppervlakte van 90 m² tot 488 m² herbergen die gebouwd worden op een perceel van ongeveer 1,5 ha. Met de nieuwe KMO-zone wil Luc Tack inspelen op de stijgende vraag van zonevreemde, lokale ondernemers om zich lokaal te huisvesten en te verankeren.

De geschiedenis van Clarysse in Pittem gaat terug tot 1953, toen Jules Clarysse een weverij startte die uitgroeide tot de Europese leider in de productie van bad- en keukenhanddoeken. Sinds 2017 is Clarysse onderdeel van de Love Home Fabrics groep – een internationale groep voor interieurtextiel in handen van de familie Tack-Clarysse. Door de overname van matrassenproducent Latexco (Tielt) in december 2022 door Luc Tack, werden de activiteiten van Clarysse in het voorjaar van 2023 verhuisd naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke. Omgekeerd werd de assemblage-productie van Latexco in Pittem ondergebracht.

“We zijn erg trots om het Clarysse Business Park te kunnen presenteren. Het nieuwe bedrijvenpark is met zijn aantrekkelijke locatie, uitstekende bereikbaarheid via belangrijke toegangswegen en goede infrastructuur een uiterst interessant project voor plaatselijke bedrijven die willen groeien en uitbreiden, én dat willen combineren met een lokale verankering. Deze ontwikkeling biedt ruimte aan nieuwe ondernemingen, waardoor de lokale economie een boost krijgt en de tewerkstelling in de regio Pittem toeneemt. Hierdoor kunnen inwoners kiezen om dichter bij huis te werken en lange woon-werkverplaatsingen beperken”, verklaart Luc Tack.

Modern en hoogwaardig aanbod

De nieuwe KMO-site zal een modern en hoogwaardig aanbod van KMO-units herbergen. Zo zullen er 38 loodsen met een oppervlakte van 90 m² tot 488 m² gerealiseerd worden, verdeeld over vijf gebouwen. De units hebben één of meerdere vaste parkeerplaatsen en worden perfect ontsloten met private wegenis.

Er wordt ook extra aandacht besteed aan natuur- en waterbeheer, zo maken een riante groenbuffer en doordachte infiltratiemogelijkheden het geheel af. De units worden standaard casco opgeleverd, waardoor ze volledige aanpasbaar zijn aan persoonlijke bedrijfsbehoeften. Bovendien kunnen verschillende units samengevoegd worden, waardoor de mogelijkheden quasi eindeloos zijn.

De start van de werkzaamheden staat gepland voor eind 2023. Volgens planning zouden de KMO-units tegen de zomer van 2024 worden opgeleverd.

The post Luc Tack ontwikkelt nieuwe KMO-zone op terrein van Jules Clarysse nv in Pittem: “Interessant voor plaatselijke bedrijven die willen groeien en uitbreiden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Waarom de prijs van dit verkiezingsresultaat groot kan zijn: zowel voor Macron als voor heel Frankrijk

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Opvallend: overheid roept op om met munten te betalen in winkel

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger op om die centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »