Verhuist politiezone Gavers naar Marktstraat? Stad Harelbeke brengt bod uit op vroeger bankkantoor

Stad Harelbeke bracht informeel een bod van 880.000 euro uit op een gebouw in de Marktstraat 9/13. De bedoeling is er na de aankoop de politiezone Gavers gedeeltelijk in onder te brengen. “Het bankkantoor is een vrij recent gebouw, is centraal gelegen en heeft een parking die plaats biedt aan een negental voertuigen met een uitweg naar de Stationstraat. Ideaal voor onze politiemensen”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit).

In het pand was tot een aantal jaren geleden een bankkantoor ondergebracht. Daarna werd er een kantoor van een nabijgelegen bedrijf ondergebracht. “Het immokantoor reageert alvast niet negatief, maar het dossier moet eerst nog langs de gemeenteraad die goedkeuring moet geven.”

De stad hoopt bij de aankoop op een subsidie van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Dat kan tot 30 procent van de aankoopprijs bedragen. “De voorwaarde is dat het om een handelskernversterking zou gaan. De politiezone Gavers is al een tijdje op zoek naar een uitbreiding van hun huisvesting, maar het commissariaat hangt vast aan een huurcontract. Waarschijnlijk zijn er niet veel extra investeringen nodig.”

The post Verhuist politiezone Gavers naar Marktstraat? Stad Harelbeke brengt bod uit op vroeger bankkantoor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »