STANDPUNT. Helpen, helpen en nog eens helpen

Brute pech en een nimmer voorspelbare aardbol. Meer is er niet nodig om alweer vele honderdduizenden mensen in de ellende te storten. Het enige wat de internationale gemeenschap na de aardbeving in Marokko kan doen is helpen, helpen en nog eens helpen. Gelukkig gebeurt dat ook.

Meer krantenkoppen in België

Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met alles in orde”

Op de laatste gemeenteraad in Kuurne kwam gemeenteraadslid Tom Leece (Nieuw Kuurne) met een serieuze aanval. Hij beweert de onkostennota’s van de burgemeester en het schepencollege te hebben ingekeken en een aantal ‘hallucinante’ vaststellingen te hebben gedaan. De burgemeester zelf reageert dat er niets van aan is.
The post Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

Meer dan 100 mensen laten hun spullen gratis schatten in Herkenrode: “Elektrische pen van Thomas Edison ontdekt met een waarde van 15.000 euro”

Meer dan 100 mensen zijn vandaag naar Herkenrode in Hasselt gekomen om hun spullen te laten schatten. Veilinghuis Heritage Auctions Belgium hield er afgelopen namiddag een gratis schatting. Schilderijen, munten, servies, beeldjes en nog heel wat andere voorwerpen werden door de experts naar waarde geschat. De ontdekking van de dag is een elektrische pen van de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison

Lees meer »

Vetex-site wordt nieuwe uitvalsbasis van Kortrijks jeugdwelzijnswerk AjKo

In het voorjaar van 2025 trekt AjKo naar een nieuwe locatie in de binnenstad. De Vetex-site biedt voldoende binnen- en buitenspeelruimte, in een omgeving waar veel kinderen en jongeren bereikt worden. De toekomstige parkzone werd mee ontworpen op maat van de doelgroep van AjKo. De verhuis zelf is gepland voor het voorjaar van 2025.
The post Vetex-site wordt nieuwe

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »