“Een aanval op een zuil klinkt vriendelijker dan een aanval op niet-commerciële organisaties”

Het belangrijkste thema van de begrotingsbesprekingen die dezer dagen starten, kennen we al een tijdje: de kinderopvang. Na veel gespin en getouwtrek zal er wel extra geld komen, maar allicht niet het extra miljard dat voorzitter Sammy Mahdi (cd&v) vraagt. Op deze vraag – die Mahdi zondag nog eens voor alle duidelijkheid herhaalde bij VTM – heeft N-VA vorige week uitgebreid geanticipeerd. Zowel Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele als Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir communiceerden tegelijk dat meer geld niet de oplossing is, en dat er ook een hervorming nodig is. Het stond zelfs zwart op wit gedrukt in het boek van de Genkse politica. Demir en Diependaele verwijzen naar de verschillen in subsidies voor enerzijds een onthaalouder of anderzijds voor groepsopvang, terwijl “een kind een kind is”. Volgens Demir is de financiering van de groepsopvang uitgewerkt “op maat van de zuilen”. Die verschillen zijn inderdaad groot. Meer geven aan de ene is vanzelfsprekend, maar minder aan de andere zoals N-VA insinueert? Onaanvaardbaar.

Meer krantenkoppen in België

Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven”

Isabelle D’hont uit Sint-Eloois-Winkel brengt haar eerste prentenboek op de markt. ‘Ravi en de rode panda’ is verkrijgbaar in tal van boekhandels. “De rode panda, een bedreigde diersoort, staat centraal in mijn boek”, aldus Isabelle.
The post Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur

CD&V vaardigt huidig ministers Hilde Crevits en Jo Brouns af in de nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt een goede bron aan Belga. Brouns combineert Landbouw en Omgeving, Crevits blijft viceminister-president en combineert dat voortaan met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Integratie en Inburgering en Samenleving.
The post Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur appeared

Lees meer »

Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op

In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.
The post Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bevalling heeft ons dichter bij elkaar gebracht”: Sean Dhondt ontdekt nieuwe gevoelens nu hij papa is

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »

Terwijl het regent aan de finish is de hergroepering een feit: wanneer ontploffen Evenepoel en Pogacar?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Kiana (22) is een van de laatste 70 finalisten van Miss België: “Ik kan nu eindelijk accepteren wie ik ben”

De 22-jarige Kiana Verstraete werd vorige maand tweede eredame Miss West-Vlaanderen 2025. Daarmee haalt ze de ronde voor de nationale preselectie van Miss België. “Een miss is meer dan schoonheid alleen. Ik beschouw mezelf ook als een oprecht, hardwerkend, intelligent en sympathiek persoon. Dus ik schat mijn kansen wel hoog in.”
The post Kiana (22) is een van de

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »