Vijfhonderdtal deelnemers voor ‘anti-overheid en anti-media’-betoging in Brugge

Onder aanvoering van organisator Hans Blanckaert, eerder al bekend van manifestaties tegen coronamaatregelen, werd zondagnamiddag in Brugge een ‘witte mars’ gehouden waarbij zowel de overheid als de ‘mainstream media’ het moest ontgelden wegens onder meer ‘manipulatie, corruptie en het inperken van de uiting van vrije mening’.

Er kwamen toch enkele honderden manifestanten, wellicht een goeie vijfhonderd, opdagen voor de zogenaamde ‘witte mars’ in Brugge zondagnamiddag op ‘t Zand. Met de legendarische ‘Witte Mars’ van 1996 in de nasleep van de Dutroux-affaire had het evenement niet veel te maken, met uitzondering dan van het feit dat de dresscode werd gevolgd om in witte kledij naar het evenement te komen. Het evenement werd georganiseerd door Hans Blanckaert, de gerant van de horecazaak Kings’s Club in Sint-Pieters bij Brugge die zich eerder al liet opmerken met de organisatie van diverse protestacties tegen de beperkende maatregelen tijdens de coronacrisis.

De manifestatie ging van start op het Brugse plein ‘t Zand, waar enkele toespraken gehouden werden, en daarna ging het stoet doorheen de binnenstad. Eerst van ‘t Zand doorheen de winkelstraten richting de Markt, waar nog een statische manifestatie werd gehouden, en daarna terug richting ‘t Zand. Eén duidelijke centrale boodschap van de manifestatie leek er niet te zijn. De meest gehoorde slogan was ‘media en politici, stop met liegen’. Er werd ook opgeroepen om ‘geen nieuwe wetten meer in te voeren’ en om ‘domme wetten terug te draaien’. De inflatie werd gehekeld en ook de vrees dat cash geld helemaal zou verdwijnen werd geuit. Er was ook sprake van wijd verspreide ‘politieke corruptie’ en de opwarming van het klimaat werd als en vorm van bedrog voorgesteld.

Ook de ‘mainstream media’ moest het ontgelden gezien deze mee zou dan aan een vorm van manipulatie samen met de overheid en fenomenen als ‘woke’ zou promoten. Ook de coronacrisis die nu toch geruime tijd achter ons ligt, was duidelijk nog niet verteerd bij de manifestanten die slogans scandeerden tegen mondmaskerplicht, en het tonen van een QR-code bij het betreden van de horeca, allemaal zaken niet meer van kracht zijn. Er werd opgeroepen om meer ruimte te geven aan alternatieve geneeskunde, terwijl er ook vragen gesteld werden bij het geven van ‘expliciete’ seksuele vorming op school. De manifestatie verliep zonder incidenten.

The post Vijfhonderdtal deelnemers voor ‘anti-overheid en anti-media’-betoging in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Mia Vanneste verlaat secretariaat Mandelbloesem

Het einde van elk schooljaar gaat vaak gepaard met enkele afscheidsfeestjes van enkele verdienstelijke mensen die zorgden voor een geolied team. Bij basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke is dit niet anders. Schoolhoofd Ilse Vervaeck ziet alweer een paar sterkhouders vertrekken die ze het liefst in haar team wou houden, maar er is nu eenmaal een tijd van komen en gaan. Voor

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »