Rosette Callewaert en Lucien Callewaert vieren briljant: “Eigen haard goud waard”

Op 8 augustus waren Rosette Callewaert en Lucien Callewaert 65 jaar getrouwd. Beiden verblijven sinds twee jaar in wzc Sint-Remigius en daarom werd hun briljanten huwelijksjubileum daar onlangs gevierd met hun familie. Inge Callewaert schetste het leven van haar grootouders.

Rosette werd op 1 maart 1937 in Ardooie geboren in een gezin met 11 kinderen. Zo’n groot gezin onderhouden was geen evidentie, al helemaal niet in oorlogstijd. Daarom werden Rosette en een aantal van haar broers en zussen tijdens WO II een tijdlang opgevangen in de instelling Spermalie in Brugge, een donkere bladzijde uit haar leven. Ze ging tot haar 14 jaar naar school en daarna was het werken geblazen.

Lucien werd op 27 juni 1937 geboren, eveneens in Ardooie. Hij verloor op jonge leeftijd zijn moeder in het kinderbed van één van zijn broers. Ook hij ging tot zijn 14 jaar naar school en was daarna aan het werk, onder andere bij De Zetel in Ardooie. Op 8 augustus 1958 trouwden ze in Ardooie. Aanvankelijk woonden ze in de Baertstraat in Pittem, maar later verhuisden ze naar de Oude Peerdenstraat. Sinds twee jaar verblijven ze allebei in wzc Sint-Remigius. Ze kregen één zoon Geert, die in 2007 helaas op 47-jarige leeftijd overleed en drie kinderen had: Claudia (38), Mieke (37) en Inge (34). Met Lotte, Emma, Liam en Amber hebben ze ook al vier achterkleinkinderen.

Dino

“Wat hun beroepsloopbaan betreft herinner ik mij nog dat mémé in de winter in conservenfabriek Dino in Pittem werkte en in de zomer meestal moest stempelen omdat het een soort van seizoensarbeid betrof”, vertelt Inge. “Pepé werkte dan weer bij Vaten Vanhaelewijn in Pittem. Ik weet ook nog dat hij een nieuwe man avant la lettre was, die kuiste en kookte en daarmee zijn tijd ver vooruit was. We hebben een leuke tijd gehad bij onze grootouders waar we, omdat onze mama in de verpleging werkte, regelmatig op bezoek waren. Echte hobby’s hadden ze niet. Pépé had een volière met vinken en werkte graag in zijn moestuintje. Mémé keek graag tv, vooral feuilletons als Home and Away en Familie. Daarnaast ging ze graag naar de Markt in Tielt of Roeselare, waar ze graag eens een nieuw kleedje kocht. Omdat ze geen auto hadden gingen ze overal met de bromfiets, trein of bus naartoe.”

Honkvast

“Ik kan mij niet herinneren dat ze ooit op reis zijn geweest. Wanneer ze al eens ergens naartoe gingen dan zorgden ze ervoor dat ze ‘s avonds weer thuis waren. Je mag echt wel zeggen dat ze honkvast waren en nooit ver gingen. Eigen haard was bij hen echt wel goud waard. Ze waren wel vaste bezoekers van Zotte Maandag en ik weet nog uit mijn kindertijd dat we elk jaar weer naar de kermis gingen. Wanneer ze dan al gingen eten was dit steeds naar De Peerdekes in Egem. Ze voelden zich daar op hun gemak en omdat ze er niet ver vanaf woonden konden ze te voet gaan. Het viel ons op een bepaald moment wel op dat mémé begon te vergeten en dat dementie zijn intrede begon te doen. Toen merkte je wel dat ze elkaar echt wel graag zagen, want pépé heeft heel wat jaren voor mémé gezorgd. Ze zijn dan in 2020 naar het rusthuis in Wakken gegaan om in 2021 dan naar het wzc van Pittem te komen. Wanneer we nu op bezoek gaan en ze allebei een goed moment hebben merken we dat ze echt wel blij zijn dat ze samen zijn.”

The post Rosette Callewaert en Lucien Callewaert vieren briljant: “Eigen haard goud waard” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »