Berland en Anisette varen in diamanten huwelijksbootje

Op woensdag 30 augustus bezochten burgemeester Eddy Lust en schepen Virginie Breye het koppel Berland André Cyrille Tant en Anisette Adrienne Bailleur bij hen thuis. De gelegenheid was de diamanten bruiloft van deze tortelduifjes uit Menen. Berland werd geboren in Menen op 19 februari 1939 en Anisette in Wervik op 16 juli 1943. Beiden stapten in het huwelijksbootje in Wervik op 30 augustus 1963. Het koppel leerde elkaar kennen in de Vooruit in Ons Dorp. Ze hebben twee kinderen: Kathleen en Johan, vier kleinkinderen: Arne, Aaron, Delphine en Matthys, en vier achterkleinkinderen: Oona, Seppe, Sien en Marilou. Het stadsbestuur verraste het koppel met geschenken zoals een gevulde mand en een bloementuil. Ze kregen ook een diploma van de koning. (NVM/foto NV)

The post Berland en Anisette varen in diamanten huwelijksbootje is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zo slaagde de Mossad erin om duizenden biepers tegelijk te laten ontploffen om zoveel mogelijk Hezbollahleden uit te schakelen

Hezbollahleden liepen, zonder het zelf te beseffen, al geruime tijd met een bieper in hun broekzak of een walkietalkie aan hun oor die op elk moment kon ontploffen. De gevreesde Israëlische geheime dienst Mossad begon in 2015 al explosieven in de toestellen te stoppen en lieten een extra functie inbouwen die enkel met twee handen kon worden bediend. Om maximale

Lees meer »

Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval na derby: 33-jarige man overleden, andere persoon in levensgevaar

In de Middelmolenlaan in Deurne, vlak bij het Bosuilstadion, heeft zondagnamiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een chauffeur onder invloed van alcohol reed met hoge snelheid tegen een stilstaande auto, die vervolgens weggeslingerd werd. Een 33-jarige persoon die met de chauffeur van de stilstaande wagen stond te praten, werd geraakt en overleed ter plaatse.

Lees meer »

Koers even geneutraliseerd nadat trein moest passeren, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’

Oostendenaar Werner Rotsaert (71) heeft na zijn succesvolle basketcarrière als speler en coach in binnen- en buitenland een heuse filmotheek bijeen gemonteerd van documentaire prenten met Oostende als thema. Ook nu weer speelt Oostende de hoofdrol met een resem stadsgenoten als belangrijkste figuranten.
The post Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot, een organisatie van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot appeared first on KW.be.

Lees meer »