‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’ houden halt in Wulpen

Zes zelfstandige ondernemers uit de omgeving van Denderleeuw en Aalst hebben in het weekend van 8, 9 en 10 september een ludieke driedaagse gereden, verkleed als ‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’.

Ondanks de hitte hadden de gendarmes zich uitgedost in dezelfde uniformen en outfit als hun filmvoorgangers. Ze verplaatsten zich met oldtimer Citroën 2-PK’tjes voor het goede doel en reden een traject langs Ieper, Koksijde, Nieuwpoort en Blankenberge om op vrijdagnamiddag even halt te houden in de brasserie ‘Het Dorstige Hart’ in Wulpen bij Koksijde.

Er werd een filmpje gemaakt van de rit dat later vertoond zal worden in verschillende woon- en zorgcentra. De groep zorgde terzelfdertijd voor heel wat ludieke animatie, wat vele mensen onderweg vereeuwigden op foto en video. Velen vroegen ook om samen met ‘Les Gendarmes’ op de foto te staan.

‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’, de komische film uit 1964 met de legendarische Louis de Funès, is dan ook pure nostalgie. En dat het zeer warm was in hun uniformen hoeft geen betoog, daarom was een frisse pint streekbier hartelijk welkom in het ‘Dorstige Hart’ in Wulpen. (José Tyteca)

The post ‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’ houden halt in Wulpen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Domper voor Anderlecht: zieke Dendoncker niet mee naar Spanje voor Europees duel tegen Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Erik (69) kaartte meermaals verkeerssituatie aan kruispunt aan, nu loopt hij er zelf zware verwondingen op: “Als ik niet was weggesprongen…”

Hij schreef al vlammende artikels op de lokale website Trudocs over het onveilige kruispunt aan de Naamsevest en deed al mee aan een actie van de Fietsersbond om de verkeerssituatie aan te kaarten. Nu zit Erik Nulens (69) thuis met een gebroken schouder en een nieuwe heup nadat hij op het zebrapad voor een auto opzij moest springen.

Lees meer »

Dedecker en Descheemaecker in de clinch na verkiezingsbrief: dubbelinterview tussen Middelkerkse lijsttrekkers gaat dan toch niet door

Marc Descheemaecker (N-VA) en Jean-Marie Dedecker (LDD) stonden aanvankelijk open voor een dubbelinterview met het journalistieke platform Apache, maar een recente brief van Descheemaecker deed de situatie kantelen. De brief, een verkiezingspamflet gericht aan de inwoners van Middelkerke, leidde tot spanningen tussen de twee politici. In de brief stelt Descheemaecker vragen bij de financiële situatie van de gemeente, wat bij

Lees meer »

“Vergeleken hierbij was Madonna een oud vrouwtje”: Janet Jackson (58) bewijst dat leeftijd maar een nummer is in Sportpaleis

Het succesvolste nog levende lid van de Jackson-clan speelde ten dans voor een enthousiast, zij het niet helemaal gevuld Sportpaleis. Janet Jackson (58) verwees heel even naar wijlen broer Michael, maar zette vooral haar eigen indrukwekkende carrière in de schijnwerpers. Onze man was onder de indruk van haar moeiteloze en klassevolle optreden, al komt de hitmachine van weleer nooit meer

Lees meer »

Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische pub van Knokke-Heist

Noem het gerust de meest atypische pub van Knokke-Heist. Tracks en Travellers is de voorbije 30 jaar uitgegroeid tot een symbool in de kustgemeente. Nu geeft zaakvoerder Peter Franssens (67) de fakkel door aan Tjardo (28). “Toen ik hier voor de eerste keer binnenstapte was ik op slag verliefd.”
The post Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische

Lees meer »