Drie maanden nadat trucker Dario (53) verongelukt volgt afscheidsmoment: “Met lach, traan en pintje. Zoals Dario het zou willen”

Meer dan drie maanden nadat trucker Dario Deseranno (53) uit Houthulst om het leven kwam bij een ongeluk op een Franse snelweg, nemen zijn collega’s en familie zaterdag afscheid van hem bij de transportfirma waar Dario werkte. Door een aanslepende repatriëring kon dat niet eerder. “Nu doen we het met de familie, en heel wat collega’s van mijn broer. Met een lach, traan en een pintje. Zoals Dario het zou willen”, zegt zus Lindsay.

Het zware verkeersongeval gebeurde op woensdag 24 mei op de Franse snelweg A10 ter hoogte van Forges-les-Bains, tussen Parijs en Chartres. Dario vervoerde een grote lading betonblokken voor transportfirma Cailliau.

Om een onduidelijke reden botste Dario plots links tegen de vangrails waarna de truck onmiddellijk in brand vloog. Dario overleefde het ongeval niet. De verslagenheid bij zijn vele collega’s, werkgever en familie was bijzonder groot. Hij was getrouwd met Patricia en liet een 22-jarige zoon na.

Langdurige repatriëring

Omdat het onderzoek in Frankrijk erg lang aansleepte, duurde het een hele tijd eer het lichaam van Dario gerepatrieerd werd. Zijn familie kon pas eind juli afscheid nemen van hem tijdens een uitvaart in besloten kring.

“Het duurde negen weken eer zijn lichaam thuis was”, zegt zus Lindsay (44). “Eerst werd de autopsie in Frankrijk uitgesteld, vervolgens was extra DNA-onderzoek nodig. We moesten daarvoor een DNA-staal afleveren. Pas op 21 juli werd hij naar hier gebracht via een repatriëring van Touring, dat wel heel vlot verliep. Maar ook hier was nog een autopsie nodig en pas dan kon de crematie plaatsvinden. Dario was niet zo voor die diensten, dus hielden we dat bewust erg beperkt.”

Lach, traan en pintje

Dario stond bekend als een enorme sociale kerel, die met iedereen graag een praatje maakte of een pintje ging drinken. “Vandaar ook het idee voor het afscheidsmoment bij Cailliau zaterdag”, vervolgt Lindsay.

“Dát is iets voor mijn broer: samenzijn met vrienden en familie. Ongedwongen. Met een lach, een traan en een pintje. Hij zou het zo gewild hebben. Het verdriet om zijn verlies blijft heel groot. Onze familie is niet gespaard gebleven. We waren met zeven thuis en ik verloor eerder al twee zussen. Mede daarom hadden we een heel sterke band samen, en veel steun aan elkaar. Dat Dario een maand voor zijn dood nog tien dagen mee op vakantie kon naar Fuertaventura waar we het erg gezellig hebben, is een troost.”

Eerbetoon met truckers

Het afscheidsmoment van Dario vindt zaterdag plaats op de parking van transportfirma Cailliau in de Middelstraat 42 in Noordschote. “Iedereen is welkom”, zegt Ivan Cailliau. “Met truck of te voet, het maakt niet uit. We plaatsen de urne van Dario op een sokkel met zijn foto in het midden van de parking en plaatsen er trucks rond in een cirkel. Ik merk dat heel veel collega’s nood hebben aan dit moment. Dario was geliefd, hij was een familielid bij de truckers. We vertelden veel met en over elkaar en zullen dat ook zaterdag doen.”

Het afscheidsmoment is van 10 tot 13 uur. Nadien is iedereen welkom in café t’Hooiland op het Noordschoteplein, waar Dario ook graag gezien was. (JH)

The post Drie maanden nadat trucker Dario (53) verongelukt volgt afscheidsmoment: “Met lach, traan en pintje. Zoals Dario het zou willen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »