LIVE TOUR OF BRITAIN. Sprinters lijken nieuwe kans te krijgen, Wout van Aert start in leiderstrui

Wout van Aert boekte gisteren een knappe dubbelslag in de Tour of Britain. Onze landgenoot won de vijfde etappe en is ook de nieuwe leider. Vandaag zijn de sprinters wellicht nog eens aan zet in de golvende, 146 kilometer lange etappe tussen Southend-on-Sea en Harlow. Volg de rit op deze pagina op de voet!

Meer krantenkoppen in België

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestien vissers betrapt tijdens grote controleactie van 250 kilometer waterlopen: “Voornamelijk vissen met meer hengels”

Tijdens een grote controleactie van ongeveer 250 kilometer aan waterlopen werden afgelopen vrijdag zestien vissers betrapt op overtredingen in de Westhoek. Aan de grote controleactie namen naast inspecteurs van Agentschap Natuur en Bos ook zeven politiezones deel en werd een drone en politiehond ingezet. “De meeste overtredingen gaan over het vissen met meer dan twee hengels en meer vissen hebben

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Evenepoel over Vingegaard en Visma: “Soms komen ze wringen als wij in wiel van UAE zitten, maar ze kunnen zich ook verkijken”

Remco Evenepoel heeft op de rustdag teruggeblikt op zijn “prima” eerste Tour-week. De kopman van Soudal Quick-Step blijft voorlopig vasthouden aan z’n initiële doel om top-5 of in het beste geval het podium te halen en kwam in een interview met Stijn Vlaeminck ook nog eens terug op de kritiek die hij had op de manier waarop Visma-Lease a Bike

Lees meer »

Evenepoel en Van Aert betreuren tijdverlies van Roglic, die na nieuwe val gehavend finishte: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Redders aan zee gaan digitaal met nieuwe software: “Zo herenigen we kinderen nog sneller met ouders”

IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen, gaat mee met de (ge)tijd(en). Om haar dagelijkse werking te moderniseren ging de reddersvereniging in zee met Belgisch softwarespecialist PeopleWare om een oplossing te ontwikkelen specifiek op basis van haar noden en vereisten. Die moet de IKWV toelaten om verloren gelopen kinderen sneller te herenigen met hun ouders, interventies vlotter op te volgen en de

Lees meer »