Kom zieke Mauro (3) steunen tijdens fietstocht ‘Ride for Prins Mauro’ in Wakken

Wielertoeristenclub De Mandelvrienden organiseert op zaterdag 9 september samen met WTC Oeselgem, WTC Dentergem en De Hondenvriend een wielertocht ten voordele van Mauro Myny, de jongen die strijdt tegen de ziekte van Duchenne.

Mauro en zijn ouders wonen in Drongen, maar hebben met Yves Myny familie in de regio van Dentergem wonen. Om zijn leven iets comfortabeler en langer te maken, moet hij iedere dag het geneesmiddel Alturen krijgen, wat niet erkend is in België en 2.500 euro per dag kost.

Wie mee rijdt, kan die dag 20 kilometer per ronde door de deelgemeenten van Groot-Dentergem fietsen. Starten gebeurt aan de Hondenvriend in de Kapellestraat 77 in Wakken. Starten kan vanaf 8 uur en de aankomst is tegen 18 uur voorzien. Per ronde betaal je 10 euro.

Inschrijven kan door het bedrag te storten op het rekeningnummer BE90 0343 6688 0132 op naam van ‘Ride for Mauro’, met vermelding van naam en het aantal rondes. Er zal allerhande kinderanimatie zijn zoals een springkasteel, een miniquadsparcours…

The post Kom zieke Mauro (3) steunen tijdens fietstocht ‘Ride for Prins Mauro’ in Wakken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

“We hadden zes keepers”: Oranje staat in halve finale na vijf dolle minuten tegen Turkije, en dan gaat zelfs Koeman even volledig los

Nederland mag blijven dromen van de hoofdprijs op het EK voetbal. Oranje had in z’n kwartfinale een vette kluif aan Turkije, maar trok dankzij vijf dolle minuten toch de felbevochten zege over de streep.” We krijgen wel eens het verwijt dat we geen groot hart hebben. Maar dat hadden we in deze wedstrijd wel”, zegt Oranje-bondscoach Koeman. In de halve

Lees meer »

Vrouw (62) gewond na aanrijding op voorrangsweg in Dikkebus

Een 62-jarige vrouw is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval in Dikkebus bij Ieper. De wagen waarin de vrouw als passagier zat, werd aangereden toen zij op de voorrangsweg reden.
The post Vrouw (62) gewond na aanrijding op voorrangsweg in Dikkebus appeared first on KW.be.

Lees meer »