K-Dolls sieren nieuwste standswandeling in Roeselare voor het goede doel

Je kan er niet naast kijken. Overal in de stad verschenen kleurrijke poppen. Het zijn de K-Dolls van Kiwanis Roeselare Rodenbach die de wandelaar tot 30 september begeleiden op een tocht langs 26 door kunstenaars versierde poppen.

De K-Dolls van Kiwanis reizen al enkele jaren doorheen het land. Het initiatief kwam van de afdeling van Durbuy. Elke afdeling kan ze enkele weken op bezoek krijgen en er meteen enkele exemplaren aan toevoegen.

“Het is een project dat we met Kiwanis Roeselare Rodenbach naar hier haalden. Het initiatief heeft meerdere bedoelingen”, legt Harold Pattyn uit. “Eerst en vooral willen we Kiwanis meer visibiliteit geven. En natuurlijk koppelen we er als serviceclub een goed doel aan. De K-Dolls zijn te koop en moeten onze sociale projecten helpen steunen.”

“Kiwanis heeft 300.000 vrijwilligers in 88 landen. Het district Belgium-Luxembourg telt tweehonderd clubs met zo’n vierduizend leden die elk jaar opnieuw 120.000 uur vrijwilligerswerk leveren. Zo kunnen we elk jaar weer ongeveer drie miljoen euro aan gerichte initiatieven helpen. Kiwanis Roeselare Rodenbach is een van de vijf afdelingen in onze stad.”

Kinderen

“Ons sociaal engagement is vooral gericht op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. We gaan telkens op zoek naar wie tussen mazen van het net is gevallen en waar we met onze bescheiden steun een verschil kunnen maken. Zo spreken we scholen aan of ze steun kunnen gebruiken om kinderen met een lege boterhamdoos te helpen.”

“Vorig jaar financierden we een ponyproject in Onze Jeugd. We zorgden voor een ponyweide, omheiningen, stallingen en aankoop van de dieren. We steunden ook de opleiding voor de begeleiders als coach van leerlingen door ponytherapie.”

“Wie de K-Dolls-wandeling opbouwt in zijn stad, krijgt meteen ook enkele blanco exemplaren van de afdeling in Durbuy. Die hebben we laten beschilderen en decoreren door Roeselaarse kunstenaars. Langs de stadswandeling kan je 26 exemplaren bewonderen. De start en einde van de tocht bevinden zich aan het standbeeld van Rodenbach op het Deconinckplein.”

Lappenpoppen

“Deze grote poppen zijn eigenlijk een vervolg op de lappenpoppen van Kiwanis Belgium-Luxembourg die al meer dan 25 jaar gebruikt worden in de zorgsector. Ze zijn een beproefd therapeutisch hulpmiddel voor kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen. Ze zijn enerzijds een troostgevende knuffel maar worden ook gebruikt door het verplegend personeel dat met de poppen aan de jonge patiëntjes uitlegt hoe en waar de operatie zal plaats vinden”, aldus nog Harold Pattyn. (Bart Crabbe)

Meer info over de K-Dolls via www.kdolls-marche en via www.kiwanis.be.

The post K-Dolls sieren nieuwste standswandeling in Roeselare voor het goede doel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »