AZ Zeno Knokke-Heist start met neurochirurgie: “Klaar om ons te ontpoppen tot ‘centre of excellence’”

Het Knokke-Heistse ziekenhuis AZ Zeno startte recent de discipline neurochirurgie op. Om deze uit te bouwen werd de neurochirurg dr. Eno Lavrysen aangetrokken. “Met dr. Lavrysen aan boord is AZ Zeno klaar om zich te ontpoppen tot ‘centre of excellence’ op vlak van minimaal invasieve rugchirurgie”, zegt medisch directeur dr. Emanuel Van Hoecke.

Het AZ Zeno verwelkomt dokter Eno Lavrysen als nieuwe arts. “Neurochirurgie is een nieuwe discipline binnen AZ Zeno. Het is mijn ambitie om samen met de collega’s van de dienst orthopedie onze nieuwe spine unit op de kaart te zetten, waarbij we focussen op complexe en minimaal invasieve rugchirurgie”, zegt dr. Lavrysen.

‘Centre of excellence’

Dokter Lavrysen is gespecialiseerd in hersenchirurgie, chirurgie van de rug, en nek en de perifere zenuwen. Hij behaalde zijn diploma van arts aan de Universiteit Antwerpen met grote onderscheiding, en specialiseerde zich daarna in de neurochirurgie, wervelkolomheelkunde en de hersentumorchirurgie. Voortaan kan je bij hem op consultatie zowel op de campus Knokke-Heist als op de campus Maldegem.

“Met dr. Lavrysen aan boord is AZ Zeno klaar om zich te ontpoppen tot ‘centre of excellence’ op vlak van minimaal invasieve rugchirurgie”, vertelt medisch directeur dr. Emanuel Van Hoecke. “De nieuwe kennis en ervaring die dr. Lavrysen meebrengt, verenigen we binnen ons ziekenhuis met de ervaring van dr. Arnauw en dr. Eggerding van de dienst orthopedie. Die intense samenwerking resulteert in een nieuwe spine unit, die zich toespitst op complexe en minimaal invasieve rugchirurgie. Doorgaans kan je dergelijke ingrepen op zo’n viertal manieren uitvoeren, op maat van de patiënt en afhankelijk van het beschikbare materiaal. Bij AZ Zeno kunnen we élke optie aan, en dat is best wel uitzonderlijk. Je kan ons echt wel als voortrekker beschouwen binnen onze regio en provincie.”

Grote investering

Om deze nieuwe spine unit uit te bouwen investeerde AZ Zeno aanzienlijk in nieuw materiaal, met onder andere een state-of-the-art endoscopische toren en er wordt gewerkt me geprinte 3D-sjablonen die toelaten om veel kleinere schroeven te gebruiken en kleinere incisies te maken. “Dit zorgt ervoor dat we veel gerichter een ingreep kunnen uitvoeren; snel en met een minimum aan incisies, bloedverlies, pijn en wonden. Anderzijds zorgt onze aanpak ook voor een vlotter en makkelijker herstel en verkleinen we het risico op complicaties. Het is op elk vlak een win-winsituatie”, besluit dokter Lavrysen.

The post AZ Zeno Knokke-Heist start met neurochirurgie: “Klaar om ons te ontpoppen tot ‘centre of excellence’” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »