Racing De Panne en WS Adinkerke klaar voor geladen derby: “Een fusie is duidelijk niet voor morgen”

Zondagnamiddag staat in vierde provinciale A een geladen derby op het programma. De wedstrijd tussen KRC De Panne en KWS Adinkerke roept bij heel wat supporters immers herinneringen op. Ook Jelle Van Camp (42), voorzitter van de blauw-zwarten en Jill Vynck, secretaris van de paars-witten geven eerlijk toe dat het geen wedstrijd is als alle andere.

“Ik voel aan alles dat deze wedstrijd zowel bij de spelers als bij de supporters erg leeft”, vertelt Jelle Van Camp. “Nogal wat jongens die vorig jaar bij ons speelden, maakten in het tussenseizoen de overstap naar WS Adinkerke. Ook voor hen is het een speciale wedstrijd. Je kan het een beetje vergelijken met de derby Club tegen Cercle Brugge. Maar uiteraard op een lager niveau”, lacht de kersverse voorzitter van Racing De Panne.

“Het is een prestigewedstrijd”, vult Jill Vynck aan. “Het is een derby die zelfs op het niveau van de jeugdploegen erg leeft en dat wil wat zeggen. Als we zondag winnen, is WS Adinkerke tot in de terugronde de ploeg van ’t stad.” Het blijven moeilijke tijden voor ploegen die in de laagste regionen van de provinciale competitie uitkomen. Niettemin slagen twee clubs, waarvan de velden slechts een boogscheut van elkaar verwijderd liggen, erin om het hoofd boven water te houden. “Het is niet gemakkelijk om te overleven”, geeft de secretaris van WS Adinkerke eerlijk toe.

Sponsoren

“Er komt weinig publiek naar de wedstrijden kijken en tijdens de coronaperiode hebben verschillende sponsoren afgehaakt. We merken aan het verteer in de kantine dat het voor heel wat mensen moeilijke tijden zijn. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Het is een troost te weten dat heel wat clubs met dezelfde problemen worstelen. We weten dat het dit jaar een moeilijk jaar wordt, maar als we dit seizoen goed doorkomen, zie ik de toekomst van de club rooskleurig in.” Halverwege het vorige seizoen koos het bestuur van Racing De Panne ervoor om met een nieuwe lei te starten in vierde provinciale. Uiteraard liggen financiële motieven aan de basis van deze beslissing. “Het is bij ons niet anders dan in de andere clubs van vierde provinciale. Het is onze grootste zorg om het financiële plaatje rond te krijgen. Voorlopig lukt dat redelijk goed, omdat we heel wat activiteiten organiseren en een vaste sponsor hebben. We merken echter nog steeds de gevolgen van de coronacrisis wat de sponsoring door horecazaken betreft. Gelukkig zien we stilaan een lichte kentering”, aldus Van Camp.

Familiaal karakter

Op de vraag of een fusie tussen beide clubs zich niet opdringt, antwoorden de voorzitter van Racing De Panne en de secretaris van WS Adinkerke heel eerlijk dat zoiets onmogelijk is. “We hebben vorig jaar samengezeten om in de jeugdreeksen als één club op te treden, maar deze gesprekken hebben tot niets geleid. Er is geen goede verstandhouding tussen beide verenigingen en dat is heel jammer. Zelfs tussen jeugdspelers van beide clubs merken we een wederzijdse afkeer. Ik kan me niet inbeelden dat een fusie er de eerstkomende jaren zit aan te komen”, aldus Jill Vynck.

“De gemeente doet nochtans inspanningen om beide clubs op het niveau van de jeugdploegen te laten samenwerken”, vervolgt Van Camp. “Ik heb de indruk dat onze buren weinig heil zien in een fusie. Het samengaan van beide clubs is duidelijk niet voor morgen en daarom hebben we ervoor gekozen om met nieuwe moed verder te werken aan ons eigen project. We willen de komende jaren inzetten op een leuke jeugdwerking en het familiale karakter van Racing De Panne nog meer in de verf zetten.”

Overleven

Secretaris Jill Vynck is samen met een tweetal andere bestuursleden de drijvende kracht van WS Adinkerke. “Overleven blijft onze grootste zorg, want momenteel draait de club op een heel beperkt aantal vrijwilligers. We beseffen maar al te goed dat onze vereniging een heel belangrijk onderdeel is van het sociaal leven in Adinkerke. Net daarom is het belangrijk dat we blijven bestaan.” Het is duidelijk dat de derby van zondag wellicht niet de laatste confrontatie zal zijn tussen de twee ploegen van De Panne.

(Philippe Decruynaere)

Zondag 10 september om 15 uur: KRC De Panne – KWS Adinkerke.

The post Racing De Panne en WS Adinkerke klaar voor geladen derby: “Een fusie is duidelijk niet voor morgen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »