Brits parlementslid kondigt ontslag aan na seksuele intimidatie

Het Britse Conservatieve parlementslid Chris Pincher, die geschorst werd nadat hij in dronken toestand twee mannen zou hebben betast, heeft zijn vertrek uit het parlement aangekondigd. Dat meldt het Britse persbureau PA donderdag. Het beroep tegen zijn schorsing werd afgewezen. “Ik wil niet dat mensen in mijn kiesdistrict met nog meer onzekerheid worden geconfronteerd. Daarom heb ik de regelingen getroffen om ontslag te nemen en het Lagerhuis te verlaten”, aldus de 53-jarige Pincher in een mededeling.

Meer krantenkoppen in België

Charlot Tyvaert en Mauro Derammelaere bij Spoor8770: “Jeugd is de toekomst van Ingelmunster”

De nieuwe politieke partij Spoor8770 kon weer een jongeman strikken om op de lijst te staan. Naast Dries Carlier (Scouts) en Victor Van de Putte (Scouts) stelt ook Mauro Derammelaere (Chiro Jefri) zich verkiesbaar. Charlot Tyvaert, bekend van Relax by Charlot, zei ook ja tegen Spoor8770 en neemt dus eveneens deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Charlot Tyvaert en

Lees meer »

KIJK. Walter De Donder en Michiel De Meyer dollen met ‘vallende ster’ Marie Verhulst tijdens Samson-show

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

KinencoCup in Ledegem brengt mooi bedrag op voor ’t Ferm

Kinesitherapiepraktijk Kinenco organiseerde onlangs haar KinencoCup-containercup. Tijdens de tweede editie van het evenement vol sportuitdagingen waagden 102 deelnemers zich aan de verschillende sportproeven. Daarmee werd het deelnemersaantal van vorig jaar, waar 66 sportievelingen het beste van zichzelf gaven, ruim overtroffen. Aan het sportevenement koppelden Lieven Devriendt en zijn collega’s een goed doel. Er werd gekozen
The post KinencoCup in

Lees meer »

“Ik ben geklopt door een kampioen”: mirakelman Ganna legt zich neer bij nederlaag, pechvogel Tarling barst in tranen uit

Waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers. Terwijl Remco Evenepoel zich in Parijs tot olympisch kampioen tijdrijden kroonde, moest Filippo Ganna zich tevreden stellen met zilver – al was dat nog een mooie troostprijs, aangezien de Italiaan ei zo na ten val kwam. En wat dan gezegd van Joshua Tarling? Het brons voor twee seconden gemist na een

Lees meer »

Na de breuk met Caroline: Karl Vannieuwkerke (53) vindt de liefde bij politica Tine Maertens (31)

Karl Vannieuwkerke (53) heeft z’n hart verloren aan Tine Maertens, een 31-jarig cd&v-gemeenteraadslid in Koekelare. Dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Het nieuws komt enkele weken nadat bekend raakte dat Karl gebroken heeft met Caroline Vereenooghe (38), mama van z’n twee jongste zoontjes. Wie is Maertens, hoe leerden zij elkaar kennen en hoe lang zijn ze al samen?

Lees meer »

EXCLUSIEF. De magische namiddag van opa en oma Evenepoel in Parijs: “Slapen zal vannacht niet lukken”

“Godverdoeme, zeg.” Een minuut nadat Remco Evenepoel zich tot olympisch kampioen heeft gekroond, weerklinkt in de Parijse straten een luide vloek van opa Eduard. Een vloek van geluk. Oma Liliane legt haar arm rond haar man, die een traantje wegpinkt. “En zeggen dat ik er eigenlijk mee in zat toen hij stopte met voetballen, om te gaan koersen.” Een verslag

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van uithoudingsrace tot oldtimerrally: dit is de Mille Miglia. “Eigenlijk komen we hier 5 dagen het varken uithangen”

Vorig jaar in de cinema en nu op Amazon Prime: ‘Ferrari’. De film over het leven van Enzo Ferrari, de man achter het befaamde automerk, focust zich op het jaar 1957. Hoofdgebeurtenis daarin? De Italiaanse uithoudingsrace Mille Miglia die toen in zijn originele vorm voor het laatst plaatsvond. “Eén van de meest tot de verbeelding sprekende (en decadente) auto-evenementen ter

Lees meer »

Bedrijven maken deal om samen glasvezel te leggen in Vlaanderen: “Snellere uitrol met minder werken”

Telecombedrijven Telenet, Proximus, Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een document ondertekend met daarin de belangrijkste voorwaarden voor een mogelijke samenwerking. Dat maken ze donderdagavond bekend in een persbericht. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot “een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken”.

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. Daar gaat Wout van Aert! Wat kan hij met z’n twee volle wielen op de natte Parijse wegen?

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »