Yves Ngabu bokst zaterdag om de wereldtitel in Australië, maar doet dat onder Congolese vlag: “In vijf maanden deden ze daar al meer voor mij dan de Belgische bond”

Yves Ngabu (34) wil meteen iets verduidelijken. “Ik blijf natuurlijk Belg”, zegt de Roeselarenaar die op de persconferentie zowel de Belgische als de Congolese vlag op de schouders droeg. “Maar ik vertegenwoordig voortaan de Congolese boksfederatie. Ze hebben er al in vijf maanden meer gedaan voor mij dan de Belgische bond in al die jaren ervoor. Ik hoop ook ooit in Congo te gaan boksen. Ze verwachten me daar trouwens, zelfs de minister van Sport.” Zaterdag bokst Ngabu om de IBO-wereldtitel tegen de regerende kampioen Floyd Masson die voor eigen publiek mag kampen.

Cruisergewicht Yves Ngabu heeft er zopas een trainingsstage opzitten in Zuid-Afrika, hij vertoeft nu al een weekje in Australië waar we hem aan de lijn krijgen. “Zaterdag boks ik om de IBO-wereldtitel. Ondertussen ben ik mijn gewichtsklasse ook tiende van de wereld, als ik win opent dat hopelijk opnieuw wat deuren.” Het gaat Yves opnieuw voor de wind, naar eigen zeggen nadat hij in zee ging met zijn Franse manager Tarik Saadi. “Ik heb in België niet altijd op alle steun kunnen rekenen, ik vertegenwoordig nu de Congolese bond.”

In eerdere interviews gaf Yves Ngabu, die opgroeide in Roeselare en hier ook nog voetbalde vooraleer hij voluit voor de bokssport koos, dat hij ooit ervan droomde naar Congo te gaan om er zijn familie te ontmoeten. “De mensen in Congo zijn zeer enthousiast, ze verwachten mij daar. We zijn aan het bekijken om daar ook een kamp te organiseren.”

Maar eerst leeft Yves Ngabu (23 kampen, 21 zeges) toe naar het gevecht met Floyd Masson (13 kampen, evenveel zeges). “Ik heb hem hier al aan het werk gezien, we zullen goed voorbereid zijn”, zegt Yves bij de persconferentie. “Ik heb hard gewerkt om hier te staan. Ik ben meer ervaren dan mijn tegenstander, ik ga altijd voor een KO.” Het gevecht wordt zaterdagmiddag Belgische tijd gehouden.

The post Yves Ngabu bokst zaterdag om de wereldtitel in Australië, maar doet dat onder Congolese vlag: “In vijf maanden deden ze daar al meer voor mij dan de Belgische bond” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »