“Als er niets wordt gedaan, implodeert het systeem”: 5 euro extra nodig per dienstencheque

We hebben voor elke dienstencheque 5 euro extra nodig, berekenden de dienstenchequebedrijven. Want de helft van hen maakt verlies. “Als er niets wordt gedaan, gaat het systeem imploderen.”

Meer krantenkoppen in België

Wat is Viktor Orbáns plan achter zijn ‘Vredesmissie 3.0’? “Zelfs Von der Leyen kan dit soort onemanshow niet verbieden”

Amper een week nadat Hongarije van ons land de rol van voorzitter van de Raad van de Europese Unie overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een zelfverklaarde ‘Vredesmissie 3.0’. Hij ging op bezoek bij Oekraïens president Zelensky, Russisch president Poetin én vandaag Chinees president Xi Jinping. Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent): “Hij kan de komende zes maanden nog

Lees meer »

Paus maakt zich zorgen om de democratie

Zonder een partij bij naam te noemen heeft paus Franciscus gewaarschuwd voor de verlokkingen van het populisme en voor de ‘cultuur van de afwijzing’. Zijn uitspraken bij een bezoek aan Triëst in het noorden van Italië vallen samen met de stembusgang in Frankrijk.

Lees meer »

Zware verkeershinder in Diksmuide nadat spooroverwegen door blikseminslag gesloten blijven

Op de seininstallatie van de treinsporen in Diksmuide is er dinsdagmiddag een zware storing ontstaan, heel waarschijnlijk door een blikseminslag. Daardoor gingen alle overwegen in de buurt dicht, wat leidde tot een waar verkeersinfarct in Diksmuide. “De storing was rond 18 uur verholpen, maar er waren nog steeds vertragingen mogelijk”, zegt Britt Monten van Infrabel.
The post Zware verkeershinder

Lees meer »

Beplast in douche, kaalgeschoren en bedreigd met verdrinkingsdood: hoe een jongen (17) ‘nacht van totale horror’ beleefde in appartement

“Hoe ziek ben je als je dit doet op zo’n jonge leeftijd?” Een 17-jarige weggelopen jongen werd urenlang vernederd en mishandeld op een appartement in Brugge. Twee jongeren filmden het slachtoffer terwijl ze op hem plasten in de douche en zijn wenkbrauwen afschoren met een tondeuse. Nadien dreigden ze er ook mee om hem in het kanaal te dumpen. Eén

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil

De stad Oudenburg krijgt een bedrag van 7.000 euro van Mooimakers voor het innovatieve vuilnisbakkenplan 2.0. Dit initiatief is gericht op het efficiënt aanpakken van zwerfvuil en sluikstort. Om zwerfvuil tegen te gaan heeft het stadsbestuur een vuilnisbakkenplan opgesteld.
The post Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil appeared first on KW.be.

Lees meer »