Man met 193 maanden cel riskeert nog maar eens een jaar voor cannabisbezit gevangenis van Brugge

Een 33-jarige man vraagt in beroep een milde straf voor het bezit van cannabis in de gevangenis van Brugge. De man is er vaste klant, want in totaal liep hij al 193 maanden of zestien jaar gevangenisstraf op.

De 33-jarige Youssef Z. uit Kortrijk werd op 16 oktober 2021 betrapt door een cipier. Zijn broer stopte hem na het bezoek iets toe en de cipier zag hoe Z. dat meteen doorgaf aan een andere gevangene. Zelf beweert hij dat hij de drugs kreeg van de andere gevangene, maar het weigerde en ze snel terug gaf. “Mijn familie doet niet aan drugs!”, blijft hij volhouden.

‘Hopeloos figuur’

Zelf kreeg hij nog maar eens jaar cel, de zoveelste veroordeling. Naast vijf jaar jeugdrechtbank kreeg hij in totaal al voor 193 maanden, of omgerekend meer dan zestien jaar cel. Op 23 maart dit jaar werd hij nog maar eens betrapt met 7 gram cannabis op zak in de gevangenis. Zelf hoopt zijn advocaat op een milde straf zodat zijn cliënt zich snel grondig kan laten behandelen. Maar de procureur-generaal noemde Z. ‘een hopeloos figuur’. “Het is al de achtste keer dat je voor het hof van beroep verschijnt. Met zestien jaar cel, had je in principe je volledige volwassen leven in de gevangenis moeten zitten. Heb je nog geen kansen genoeg gekregen?” (OSM)

Uitspraak op 4 oktober.

The post Man met 193 maanden cel riskeert nog maar eens een jaar voor cannabisbezit gevangenis van Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »