Elise neemt fakkel van Ann-Sophie Vandenweghe over bij dansschool Induce in Roeselare

Zestien jaar geleden ging Ann-Sophie Vandenweghe dansschool Induce leiden maar nu geeft ze de fakkel door aan Elise De Decker. “Elise is helemaal opgegroeid in Induce zodat de leidingwissel vlotjes zal verlopen.”

Dansschool Induce heeft al jaren haar stek in de Mandellaan en is momenteel een tweede thuis voor zo’n ruim zeshonderd dansfanaten. “We bieden danslessen aan voor zowel de allerkleinsten als volwassenen, dit in verschillende dansstijlen. En dat doen we met negen lesgevers, elk gespecialiseerd in hun eigen stijl”, legt Ann-Sophie Vandenweghe (40) uit.

Job in Barnum

“Het ledenaantal is de jongste jaren fors gestegen en we hebben ook een veel ruimer aanbod dan vroeger. De moderne dans van twintig jaar geleden is natuurlijk niet de moderne dans van vandaag. Nu bieden we extra danslessen aan voor hiphop, musical, tiktok en opvallend meer ballet ook dan vroeger.”

Maar nu geeft Ann-Sophie de fakkel door. “Het is het juiste moment. Sinds vorig jaar werk ik overdag ook in Barnum waar ik deels leerlingenbegeleider, deels administratief medewerker ben. In het begin was dat een zwangerschapsvervanging maar het is een blijvertje geworden. En ik vind het er bijzonder leuk. Het contact met de vele toffe collega’s, de leerlingen en deel uitmaken van een groot team was een nieuwe, fijne ervaring. Maar dat combineren met nog een fulltime job in Induce, dat lukte niet meer.

Continuïteit

“Ik moest echter niet panikeren want ik wist dat Elise klaar stond. Zij is echt Induce. Ze danste zelf al als kleuter bij Induce op het moment dat ik de fakkel overnam van Kris Schurmans. Zij richtte Induce op in 1984. Elise is al die jaren trouw gebleven aan onze dansschool. Ze kent Induce van binnen en van buiten en helpt me de laatste jaren al met de algemene leiding van de school. Dat deed ze super! Kiezen voor Elise is dus kiezen voor zekerheid en voor continuïteit. Onze dansers zullen het verschil echt niet merken.”

“Elise danste al bij Induce op het moment dat ik de fakkel overnam”

Elise De Decker (27) werkt al enkele jaren fulltime voor Induce. “Ann-Sophie leerde me heel veel over het runnen van een dansschool. De laatste twee seizoenen heb ik al wat eigen ideeën kunnen uitwerken en realiseren. Met mij aan het roer zal er dus niet veel veranderen. Het gamma is al zo goed als compleet en alles draait goed. We blijven met zijn negenen boeiende cursussen aanbieden en Ann-Sophie blijft aan boord als lesgeefster dus het is geen volledig afscheid.” (BCR)

Inschrijven kan nog altijd via www.induce.be.

The post Elise neemt fakkel van Ann-Sophie Vandenweghe over bij dansschool Induce in Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn ex-vriendin krijgt een deel, andere begunstigden buitenspel gezet: de erfenis van Matthew Perry doorgelicht

Hij speelde tien seizoenen lang de iconische rol van Chandler Bing in ‘Friends’ en toch had Matthew Perry, die vorig jaar overleed, ‘maar’ 1,4 miljoen euro op zijn bankrekening staan. Waar is zijn fortuin naartoe? Scoort Perry daarmee beter of slechter dan zijn vijf beroemde ‘Friends’? En wie heeft er allemaal recht op zijn erfenis? “Ik heb bewust geen voorzieningen

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Deerlijknaar Bert Schelfhout vijfde kandidaat-voorzitter Open VLD: “Vernieuwing moet alle kansen krijgen”

Bert Schelfhout, de eerste schepen van Deerlijk, stelt zich kandidaat om voorzitter te worden van Open VLD. Dat bevestigt hij aan de kranten van Mediahuis. Hij is zo de vijfde kandidaat om de partij te leiden. Ook vorig jaar deed hij al een gooi naar het voorzitterschap, maar verloor toen van ontslagnemend voorzitter Tom Ongena.
The post Deerlijknaar Bert

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Binnenkort grote werkzaamheden Beverensestraat Ardooie

De drukke Beverensestraat in het centrum van Ardooie zal maandenlang het decor zijn van grote werkzaamheden. De weg zal in fasen volledig worden heraangelegd. Betrokken inwoners die hinder zullen ondervinden, krijgen tekst en uitleg tijdens een infovergadering op 9 juli om 18:30 uur in het Hofland.
The post Binnenkort grote werkzaamheden Beverensestraat Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »