Recyclagepark in Poelkapelle sluit vanaf 1 november op donderdag: “Minder dienstverlening door besparing”

Vanaf 1 november 2023 worden de openingsuren van het recyclagepark in Poelkapelle gewijzigd. Het park wordt gesloten op donderdag omdat dit de dag is met het minst aantal bezoekers. Jan Halewyck (CD&V) betreurt de verminderde dienstverlening. Hij vroeg zich ook af of door de lagere prijs voor de verwerking van houtafval die fractie gratis kan worden gemaakt.

Het recyclagepark van Langemark-Poelkapelle kent vanaf 1 november twee sluitingsdagen. Naast de maandag zal je er ook op donderdag niet meer terecht kunnen. Er werd geopteerd voor deze dag omdat dit de dag is met het minst aantal bezoekers. De dinsdag en zaterdag zijn de drukste dagen. “Als CD&V-fractie zijn we zeker geen vragende partij voor vermindering van de dienstverlening”, zei Jan Halewyck (CD&V) op de gemeenteraad van dinsdag. “Dit ging alvast niet onze keuze geweest zijn. Waar is deze keuze op gebaseerd en wat levert deze besparing op?”

“We stelden vast dat er telkens een personeelslid van de technische dienst moest ingezet worden in het recyclagepark”, antwoordde schepen Peter Vantomme (N-VA). “In het organigram dat in 2021 werd goedgekeurd waren 2,3 voltijdse equivalenten voorzien, maar daarmee komen we er niet. Rekening houdende met de indexeringen – in 2022 was dat 11 procent – willen we ook de loonkosten onder controle houden. Daarom is er beslist geweest om één voormiddag te sluiten.”

Houtafval

Jan Halewyck had ook in de pers gelezen dat in de gemeente Lievegem het houtafval gratis gemaakt wordt. “Waar de verwerking van dat houtafval in het verleden een kost was, is die kost nu fors gezakt. Kan de vertegenwoordiger in Mirom eens vragen hoeveel de besparing is bij Mirom en of deze voldoende is om brandhout te verhuizen van de oranje naar de groene fractie?”

“Ieder jaar worden bij de betalende fracties gekeken wat de verwerkingskost is en op basis daarvan worden de prijzen aangepast. In alle twaalf gemeenten zijn die prijzen hetzelfde”, repliceerde schepen Vantomme. (TOGH)

The post Recyclagepark in Poelkapelle sluit vanaf 1 november op donderdag: “Minder dienstverlening door besparing” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.
The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign

Tijdens de zomervakantie en tot en met Open Monumentendag op 8 september pakt het Izegemse museum Eperon d’Or uit met een tijdelijke expo. “We verrassen de bezoekers met een tentoonstelling over nieuw design van studenten uit Vlaamse schoenopleidingen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mireille en Jacques zijn een diamanten paar

Ter gelegenheid van hun zestigste huwelijksverjaardag werden Jacques Leconte en Mireille Ghsquiere door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Mireille en Jacques zijn een diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »