Na Griekenland krijgen ook Turkije en Bulgarije te maken met overstromingen

Na de dodelijke bosbranden deze zomer krijgt Griekenland nu af te rekenen met storm Daniel die zware overstromingen veroorzaakt. Ook buurlanden Turkije en Bulgarije zijn getroffen door watersnood. Er zouden al minstens tien doden zijn gevallen.

Meer krantenkoppen in België

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »