LIVE RODE DUIVELS. Carrasco voor het eerst present op training, Vranckx vervangt Mangala – De Ketelaere en Debast spreken straks de pers toe

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de EK-kwalificatiewedstrijden in Azerbeidzjan (zaterdag) en thuis tegen Estland (volgende week dinsdag). Vandaag staat een ochtendtraining op het programma, waarna Charles De Ketelaere en Zeno Debast aanschuiven voor een persconferentie. In onze liveblog hoeft u geen enkel Duivels nieuwtje te missen!

Meer krantenkoppen in België

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »