Voetbalveld op sportsite Ter Linde wordt speelbos: “Ouderwets ravotten, in bomen klimmen en kampen bouwen”

Met de realisatie van een speelbos wil de stad Menen de afgeleefde sportcampus Ter Linde op de wijk Ons Dorp heropwaarderen. Tijdens een participatiemoment op donderdag 7 september kunnen de buurtbewoners mee bepalen hoe het speelbos er uiteindelijk zal uitzien.

De voetbalsite in de Volkslaan wordt al 2 jaar niet meer gebruikt door fusieploeg KSCT Menen. Jongeren konden er wel nog altijd terecht om een balletje te trappen, maar ook vandalenstreken waren nooit ver weg. Met de sloop van de kantine, kleedkamers en bijgebouwen heeft de stad intussen al een eerste stap gezet richting een opwaardering van de site.

“Het eerste voetbalveld blijft behouden, maar het tweede veld zal plaats ruimen voor een speelbos. De twee voetbaldoelen blijven staan en worden de toegangspoorten tot het bos. Er komt ook een fietsverbinding tussen de Volkslaan en de Peter Benoitstraat. Het moet een plaats worden waar kinderen ouderwets kunnen ravotten, maar tegelijk ook een ontmoetings- en rustplek. We hopen dat we volgend voorjaar met een plantdag de laatste boom in de grond kunnen stoppen”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

Speelbomenpretpark

“Verwacht in het speelbos geen voorgekauwde speelinstallaties”, licht tuinarchitect Jochen Doornaert van Speelbomen.be het voorlopig schetsplan toe. “We gaan voor een speelbomenpretpark, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en op ontdekking kunnen gaan. We willen hen laten in bomen klimmen, kampen bouwen, beestjes ontdekken en besjes proeven. De kinderen hoeven geen decennia lang te wachten tot de bomen groot zijn. Want behalve jonge aanplantingen stoppen we ook kant en klare bomen in de grond.”

Het project zal ongeveer 130.000 euro kosten. Het Agentschap Natuur en Bos neemt daarvan 100.000 euro voor zijn rekening. Buurtbewoners krijgen op donderdag 7 september de kans om mee te bepalen hoe het speelbos er uiteindelijk uit zal zien. “Overdag lichten we het schetsontwerp toe in de vlakbij gelegen basisschool Futura, het woonzorgcentrum en het woon- en dagcentrum De Pelikaan voor volwassenen met een verstandelijke beperking. ’s Avonds om 19 uur nodigen we de buurtbewoners uit in LDC Allegro voor een participatiemoment”, aldus schepen Roose.

The post Voetbalveld op sportsite Ter Linde wordt speelbos: “Ouderwets ravotten, in bomen klimmen en kampen bouwen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.
The post Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem:

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »