Griek (50) verwondt bewakingsagent die hem betrapte op wildplassen in Koksijde

Een 50-jarige Griek riskeert een celstraf van vier maanden met uitstel omdat hij een bewakingsagent licht verwondde bij een duw. Die had hem betrapt op wildplassen en sprak hem daarover aan.

De feiten gebeurden op 20 juni van dit jaar op de parking van de Carrefour in Koksijde. De 50-jarige K.N. was er aan het wildplassen in de struiken en dat had een bewakingsagent opgemerkt. “De man stapte op K.N. af en had zijn gsm in de hand”, sprak de procureur. “K.N. was blijkbaar niet gediend met de reactie en gaf de bewakingsagent een duw waardoor die op zijn hoofd viel. Vervolgens greep hij de gsm uit zijn handen en vluchtte daarmee weg. Hij kon evenwel opgespoord en verhoord worden en was fel onder de indruk van de feiten en zijn verhoor. Hij wou naar eigen zeggen de gsm ook meteen teruggeven. Ik vorder vier maanden cel en 400 euro boete, beiden met uitstel.”

Duw- en trekwerk

Volgens zijn advocaat had K.N. niet de bedoeling geweld te plegen. “Hij werd betrapt bij het urineren, maar omdat die bewakingsagent zijn gsm op een vreemde manier vasthield dacht K.N. dat het iemand was die hem aan het filmen was. Daarop ontstond wat duw- en trekwerk en nam hij de gsm mee. Hij wou geenszins die man verwonden. Hij heeft een blanco strafblad en we vragen mildheid.”

Vonnis op 26 september. (JH)

The post Griek (50) verwondt bewakingsagent die hem betrapte op wildplassen in Koksijde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »