Liam pendelt tussen Q-music en MMI: “Mijn leerlingen weten dat ik ook nog Q-dj ben”

Het beste van twee werelden combineren, dat is hetgeen Liam Van Haverbeke doet: hij combineert een job als leraar muziek in het MMI met een job als dj bij Q-music.

“Muziek zit in de genen in onze familie”, aldus Liam (23), afkomstig uit Ingelmunster. “Ik was trouwens als kind bezeten van speelgoed dat lawaai maakte. Mijn ouders vonden het niet meer dan logisch dat ik muziekschool volgde. Ik koos voor de klarinet als instrument en ben nog steeds actief bij Kunst Veredelt, de harmonie in Ingelmunster. Hoewel ik van plan was om archeologie te studeren, liet ik me toch verleiden tot een opleiding journalistiek bij Howest Kortrijk. De liefde voor muziek bleef en ik liep stage bij Studio Brussel. Daarna begon ik een opleiding internationale politiek, maar die maakte ik nog niet af, want toen kruiste Q-Music plots mijn pad. Ik schreef me in voor de Q-academy en belandde enige tijd later in de studio van Q-Music, waar ik op donderdag- en vrijdagnacht tussen 2 en 4 uur live de nachtradio mocht presenteren.”

Leraar muziek

“Deze zomer mocht ik ook de vervangochtendshow van Maarten en Dorothee presenteren. In het weekend kan je me horen in het ochtendprogramma tussen 7 en 9 uur. Dit was een droom die uitkwam en ondertussen heb ik de tijd om wat verder te dromen. In augustus solliciteerde in voor een job in het onderwijs. Toen de directeur in het MMI hoorde dat ik muzikaal was, kreeg ik de kans om in een job als muziekleerkracht te stappen. Ik volg ondertussen een lerarenopleiding in het avondonderwijs en kan rekenen op goeie collega’s. De leerlingen zijn stilaan meer en meer op de hoogte dat ik Q-dj ben, maar in het MMI blijf ik Meneer Van Haverbeke. Eigenlijk is het mijn vriendin die me de stap naar het onderwijs deed maken, want ze is zelf leerkracht en kan heel gepassioneerd vertellen over haar job. Ik ben er trouwens ook nog steeds van overtuigd dat een goeie leraar voor heel veel leerlingen écht het verschil kan maken”, besluit Liam.

The post Liam pendelt tussen Q-music en MMI: “Mijn leerlingen weten dat ik ook nog Q-dj ben” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Winderige zevende sprintduatlon in Pittem

Rond de sportsite vond onlangs de zevende editie van de Pittemse sprintduatlon plaats. De sterke wind zorgde ervoor dat het een lastige editie werd voor de deelnemers, die 5 km moesten lopen, 21 km fietsen en opnieuw 2,5 km lopen.
The post Winderige zevende sprintduatlon in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op vrouw en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van hun drie dochters, Hannah (28) en Louise (25). Ze

Lees meer »

Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met Yevgueni op Ieperse Grote Markt

Dankzij het mooie zomerweer en de bekendheid van Yevgueni liep de Grote Markt van Ieper aardig vol voor de tweede Muzikale Donderdag. Organisatoren Bart Devos en Wim Vandamme kozen er dan ook bewust voor om voldoende ruimte te voorzien. “We willen dat de Muzikale Donderdagen ook een ontmoetingsplek zijn”, zegt Bart.
The post Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Tijd tikt voor Les Bleus: dwingen ze nog verlengingen af, of trekt Spanje het over de streep richting EK-finale?

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk momenteel om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Wie wint de kraker in de Allianz Arena? Het staat op dit moment 2-1. De Fransen kwamen op voorsprong, maar eerst een prachtgoal van Yamal en nadien Olmo zorgden voor de ommekeer. Wat gebeurt er nog in de tweede helft?

Lees meer »

Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen

Cis Huyghe werd op zijn elfde Belgisch zwemkampioen. Zaterdag volgde de nationale triatlontitel bij de junioren. “Als zwemmer botste ik op mijn eigen limieten. Ik geraakte zogezegd mijn ei niet kwijt, omdat ik te graag fietste en liep.”
The post Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is niet de bedoeling dat hij opnieuw bijna sterft”: Koen Crucke daagt op in het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’

Gert Verhulst en James Cooke zijn helemaal klaar om hun allereerste ‘ZomerRevue’ op het publiek los te laten. Naast de zomershow staat ook het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’ in de steigers. Daarin maakt Sarah Puttemans, de vriendin van Viktor, haar allereerste, langverwachte verschijning. “Ze passeert inderdaad enkele keren, al zeker in aflevering één, maar het zijn niet de grootse

Lees meer »

Koperdief is auto kwijt na arrestatie

“Ik zou graag mijn auto terugkrijgen, anders raak ik niet aan een job.” Een 36-jarige man uit Staden zag zijn Peugeot Partner in beslag genomen nadat hij na een diefstal van koperkabels in Roeselare kon tegengehouden worden. Zijn ‘partner in crime’ op de passagiersstoel bleek nog wat meer op zijn kerfstok te hebben. De smeekbede bleek tevergeefs.
The post

Lees meer »

Prinses Kate Middleton woont mannenfinale op Wimbledon bij en krijgt staande ovatie

Bij de mannenfinale op Wimbledon heeft de Kate Middleton een staande ovatie gekregen. De Britse prinses heeft enkele maanden geleden besloten al haar koninklijke taken op te schorten omdat ze een kankerbehandeling ondergaat. Haar aanwezigheid op het tennistoernooi is het 2e publieke optreden sinds dat nieuws bekend raakte. Middleton was er samen met haar dochter prinses Charlotte en zus Pippa

Lees meer »