Marcel uit Minderhout neemt afscheid van unieke collectie met 40 oldtimers: “Mijn Ford Lincoln-Zephyr is mijn grote trots”

In Minderhout gaan vandaag 40 unieke Amerikaanse en Europese oldtimers onder de hamer. Het is de privécollectie van Marcel Sprangers. "Mijn vrouw heeft Parkinson en ik wil er voor haar zijn. Alles gaat weg en de interesse is groot", vertelt hij aan Radio2-reporter Margaux van de regio.

Meer krantenkoppen in België

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »