Provincie West-Vlaanderen voorziet 200.000 euro steun voor plattelandsprojecten in Zuid-West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen zal jaarlijks 200.000 euro vrijmaken om plattelandsprojecten in het zuiden van de provincie te ondersteunen. De andere gebieden in onze provincie komen via het LEADER-programma in aanmerking voor (Europese) steun, maar Zuid-West-Vlaanderen voldeed niet aan de criteria hiervoor.

Plattelandsstrategie voor Zuid-West-Vlaanderen

De deelgemeenten van volgende lokale besturen komen in aanmerking voor de extra steun: Anzegem, Avelgem, Zwevegem, Spiere-Helkijn, Waregem, Menen, Deerlijk, Harelbeke, Lendelede en Wevelgem. Centrumstad Kortrijk valt buiten het werkingsgebied. De Provincie voorziet 200.000 euro per jaar. Deze middelen worden evenredig verspreid over initiatieven rond lokale landbouw en initiatieven gericht op landschap en biodiversiteit.

“Ondanks het feit dat Zuid-West-Vlaanderen niet aan de Vlaamse criteria van een plattelandsgebied voldoet, vinden we vanuit de provincie dat er voldoende uitdagingen zijn op het platteland in deze regio: lokale landbouw ondersteunen, landschap versterken en de open ruimte verder vrijwaren”, zegt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Bart Naeyaert.

De komende maanden wordt een kader uitgewerkt waarbinnen projecten kunnen worden ingediend. De Provincie plant jaarlijks twee oproepen om projecten in te dienen en hoopt daarmee begin 2024 te kunnen beginnen.

The post Provincie West-Vlaanderen voorziet 200.000 euro steun voor plattelandsprojecten in Zuid-West-Vlaanderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »