KIJKRAPPORT. “Eén hilarisch stukje”, maar onze tv-recensent had verder geen wow-gevoel bij ‘Amai zeg wauw!’

Dé hamvraag – pun intended – bij de start van het nieuwe tv-seizoen: slaagt Otto-Jan Ham (44) erin om VRT1 opnieuw een onderhoudende talkshow te bezorgen? Nadat voorgangers ‘Café Corsari’, ‘Van Gils & Gasten’ en ‘Vandaag’ met wisselende kritieken en dito kijkcijfers kregen af te rekenen, wacht de presentator alvast een moeilijke taak. Hoe deed hij het tijdens de eerste aflevering?

Meer krantenkoppen in België

Handbagage niet op voorhand geboekt? Dat kost je dan 75 euro extra: trolley is nieuwe melkkoe van luchtvaartmaatschappijen

Populaire luchtvaartmaatschappijen hebben een nieuwe melkkoe gevonden: de trolley. Waar een traditioneel rolkoffertje vroeger nog tot de standaard handbagage behoorde, rekenen steeds meer maatschappijen bijkomende kosten aan. En die kunnen serieus oplopen. Bovendien hanteert zowat elke maatschappij andere regels en afmetingen. Welke trucs hanteren ze om je te laten bijbetalen? En kan je deze kost ook vermijden? Wij deden de

Lees meer »

Céline Dion zingt voor het eerst sinds diagnose van stiff-person-syndroom tijdens openingsceremonie Olympische Spelen

Het gonsde van de geruchten dat Céline Dion zou optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen, en de geruchten bleken waarheid. En hoe! Vanop de Eiffeltoren sloot de Canadese zangeres de openingsceremonie met ‘Hymne À L’Amour’ van Édith Piaf grandioos af. Het was de eerste keer dat Dion op het podium stond sinds ze naar buiten bracht dat ze

Lees meer »

Vroeger was alles beter. Of niet? Ontdek het zelf in deze musea

Plekken bezoeken met je kinderen waar je zelf met je (groot)ouders nog bent geweest, dat is bijzonder. Zeker wanneer je na meer dan dertig jaar ontdekt dat de plek in een nieuw jasje zit en meer bruist dan ooit. Dreigen de oude herinneringen tussen de plooien van de tijd te verdwijnen? Hoog tijd dan om nieuwe te maken.
The

Lees meer »

Bernard doet stripfiguur Patje Piccard na 35 jaar herleven: “Hij zag het licht in Muziektempel De Kreun in Bissegem”

Bernard Pauwels vond in zijn archief toevallig 40 oude cartoons rond zijn stripfiguur ’Patje Piccard’ terug. De strip schreef hij 35 jaar geleden al voor de toenmalige Kreunkrant. Bernard bundelde een selectie van die cartoons in een nieuw stripalbum, dat op 15 augustus wordt voorgesteld.
The post Bernard doet stripfiguur Patje Piccard na 35 jaar herleven: “Hij zag het

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland

De Belgische hockeymannen (FIH-4) hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op de Spelen in Parijs gewonnen. Nieuw-Zeeland (FIH-10) werd met 2-1 verslagen. Zaterdag waren de Red Lions al met 2-0 te sterk voor Ierland (FIH-11).
The post Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland appeared first on KW.be.

Lees meer »